Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marad a rezsicsökkentés. Nélküle a villanyár 6,5-szeresét, a gázár több mint nyolcszorosát fizetnénk

888.hu

2022.07.14. 14:50

A rezsicsökkentés hungarikumnak számít.

 

A rezsicsökkentés intézménye semmilyen más európai országban nem került bevezetésre.

Az Eurostat adatai pedig remekül mutatják, hogy más uniós tagországokban hogyan növekedtek a rezsiköltségek,

Magyarország pedig folyamatosan sereghajtó volt a gáz- és áramárak tekintetében.

 

A gázár tekintetében euróban számolva kiderül, hogy Magyarországon 2017-ben euróban számolva 2,77 eurócent volt a kilowattóránkénti díj, míg az EU-s átlag 4,3 eurócent volt.

 

2021-re itthon 2,4 eurócentbe került hasonló mennyiség, míg az EU-s átlag a duplájára nőtt, 5,46 eurócentre.

 

Az áramár tekintetében is jól álltunk.

2017-ben Magyarországon 8,86 eurócent volt a kilowattóránkénti díj, az EU átlaga ugyanekkor 12,71 eurócent volt.

 

Ugyanakkor 2021 második félévére a magyar díjazás 7,89 eurócentre zsugorodott, míg az EU-s átlag ismét duplázódott a magyarhoz képest, 15,15 eurócentre.

 

Az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt viszont a rezsicsökkentés veszélybe került. A kormány célja a rezsicsökkentés megvédése, azonban ehhez új szabályokra van szükség.

Az új intézkedések szerint augusztustól csak az átlagos háztartási fogyasztás mértékéig állja az állam a rezsicsökkentett energiaárat. Az afölötti fogyasztást már piaci alapon fogják kiszámlázni a fogyasztónak.

A kormányinfón elhangzottak szerint

 

rezsivédetten egy átlagfogyasztó a villany tekintetében 7750 forintot fizet, rezsicsökkentés nélkül pedig 50 833 forintot fizetne. A gáz esetében a rezsitámogatott ár 15 833 forint, szemben a piaci árral, amelyért 131 441 forintot kellene havonta fizetni.

 

Fontos, hogy a rezsicsökkentés marad, hiszen

a 210 kilowattóra áram, illetve a 144 köbméter gáz szintjéig mindenki rezsivédetten fizet majd, efölött viszont már a piaci ár érvényesül.

 

A Világgazdaság azt írja, a rezsicsökkentés szerinti és a jelenlegi piaci ár között brutális a különbség. A 37 forintos kilowattóra ár helyett 250 forintot, 110 forintos köbméterár helyett pedig 910 forintot számlázhatnak a szolgáltatók.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére