Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marad a 480 forintos üzemanyagár a magántulajdonban lévő gépjárművekre

888.hu

2022.07.30. 11:40

Rendkívüli kormányinfót tartottak szombaton.

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a szombati Kormányinfón szólt arról, hogy a százhalombattai finomító leáll karbantartás miatt. A leállást nem lehet tovább halasztani.

Az üzemanyag-ellátásnak így két lehetséges útja van: az egyik az import, a másik a stratégiai készletek felszabadítása.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a szankciók és a háború miatt senki nem tudja garantálni, hogy a kőolaj-szállítás folyamatos lesz, ezért a stratégiai készlet teljes felszabadítása nem lehetséges, csak annyit tudnak felszabadítani, aminek a visszapótlására a következő hónapokban lehetőség van.

A stratégiai készlet körülbelül egynegyedét feloldják, ez a Molnál meglévő készletekkel együtt a hazai igények egy részére elegendő, a többit importból kell fedezni.

 

Elmondása szerint az import ára rendkívül magas, feldolgozott gázolajat Oroszországból nem lehet behozni.

A megmaradó készletek a lakossági fogyasztás fenntartására elengedők, ezért a kormány úgy döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, mezőgazdasági erőgépekre és a taxikra tartják fenn.

 

Gulyás Gergely szerint az ellenőrzés könnyű és gyors a forgalmi engedélyek segítségével. A rendelet hamarosan megjelenik.

Piaci áron tölthetők azok a járművek amelyek 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik, külföldi rendszámú járművek, és a taxiszolgáltatást nyújtók kivételével a nem természetes személy által üzemben tartott járművek.

A Mollal folyamatos kapcsolatban van a kormány, a karbantartás minden részletéről tájékoztatást kapnak.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: alternatív lehetőségekről is tárgyalt a kormány, amelyek a gáz kiváltására alkalmasak. Beszéltek a lignit termelés megnöveléséről, a Mátrai Erőmű leállíttatott blokkjainak újraindítását vizsgálják, a barnakőszén kitermelést újraindítanák, döntöttek arról, hogy a tűzifát csak engedéllyel lehet kivinni az országból.

A miniszter beszélt arról is, hogy az EU-s döntés értelmében a gázhasználatot 15 százalékkal csökkenteni szükséges, Magyarország kénytelen lesz betartani, ha az EU energia-vészhelyzetet hirdet, ez nyílt beismerése lesz az EU részéről, hogy Európa háborús gazdaságra álljon át.

A kormány azzal számol, hogy képes a csökkentést elérni, ugyanakkor ezek az uniós döntések recesszióval fenyegetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére