Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már Washingtonban is elismerik: a bajba jutott keresztények mindig számíthatnak Magyarországra

Horváth József György

2019.07.17. 17:45

Azbej Tristan megerősítette a magyar kormány üldözött keresztények melletti kiállását Washingtonban.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára az amerikai törvényhozás épületében, a Capitoliumban tartott imaesten ismertette a magyar álláspontot, miszerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

MTI/Szigetváry Zsolt

A két és fél évvel ezelőtt indult Hungary Helps program keretében zajló magyar humanitárius segítségnyújtásnak köszönhetően az üldözött közel-keleti keresztények számára egyértelművé vált, hogy a világ nem feledkezett meg róluk, nincsenek egyedül, hisz Magyarországra mindig számíthatnak

– mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára az In Defence of Christans (IDC) szervezet imaestjén Washingtonban.

Az amerikai törvényhozás épületének kupolatermében tartott rendezvényen az államtitkár a magyar kormány üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítései mellett kitért arra is, hogy Magyarországot méltatlan támadások érik a liberális elit részéről. Mint fogalmazott:

Azért támadnak minket, mert megvédjük határainkat, keresztény kultúránkat, nemzeti identitásunkat. Mi nevén nevezzük a dolgokat, és a húsvéti hívek helyett kimondjuk, hogy a keresztények keresztények

– tette hozzá Azbej Tristan, utalva Barack Obama korábbi amerikai elnöknek a húsvéti Srí Lanka-i terrortámadással kapcsolatos kijelentésére.

Mint ismeretes, Barack Obama a Twitteren közzétett részvétnyilvánításában tartózkodott a keresztény szól használatától, noha a merényletek elsősorban templomok ellen irányultak.

Beszédében Azbej Tristan kijelentette, hogy a magyar kormány elítéli a képmutató liberális kettős mércét, és nem nézi csendes, cinkos módon az illegális migrációt és a szélsőséges iszlám terrorizmus térnyerését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére