Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már ötféle oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon

888.hu

2021.02.16. 13:45

Megérkezett az első vakcinaszállítmány Kínából, ezzel már ötféle oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs tájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes elmondta, a kedden érkezett 550 ezer adag oltóanyag 275 ezer ember beoltására elég. Ezzel a készítménnyel akkor kezdődhetnek meg az oltások, ha a Nemzeti Népegészségügyi Központ elvégzi a szükséges vizsgálatokat, és az oltóanyag felhasználására engedélyt ad.
Az osztályvezető azt kéri, hogy az oltóanyagokkal kapcsolatban mindenki csak megbízható forrásokból tájékozódjon, és éljen a védőoltás lehetőségével.

A külföldről hazatérőknek továbbra is karanténba kell vonulniuk – mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert közölte, hogy a karanténkötelezettség alóli mentesítést két negatív PCR-teszt birtokában kérhetik az utasok.

Az első ilyen vizsgálatként figyelembe veszik a schengeni tagállamok valamelyikében, az Egyesült Államokban vagy Kanadában végzett tesztet, de a második negatív eredményig fennáll a karanténkötelezettség”

– tudatta az alezredes. Hozzátette: azok, akik kigyógyultak a koronavírus-betegségből, és ezt igazolni is tudják, hat hónapig mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Emlékeztetett: a Romániába személyforgalomban beutazó magyar állampolgárok mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha igazolják, hogy legkevesebb tíz nappal korábban megkapták a koronavírus elleni védőoltás második dózisát. Más országok is a vakcina beadásának igazolásához kötik a karanténkötelezettség alóli mentesülést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére