Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már megint a „mélyszegénység”: országszerte megtelnek a szállodák szilveszterkor

888.hu

2019.12.28. 08:09

Országszerte megteltek a szállodák szilveszterre és már lehetetlen helyet foglalni. Több tízezren érkeznek külföldről, de egyre több magyar tölti külföldön az év utolsó napjait.

Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1 Ma este című műsorában beszélt arról, hogy a magyarok elsősorban Bécsben, Prágában ünnepelnek az év utolsó napjaiban, de népszerű célpont Krakkó, Róma és Berlin is. Az utóbbi időben Barcelona is nagyon felkapott lett a kellemes időjárás és a sokszínű programok miatt. Londonba is sokan utaznak ilyenkor rokonaikhoz. Az egzotikus úti célok közt Dubai is szerepel, mivel a fapados légitársaságoknak köszönhetően egyre könnyebb eljutni az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városába.

Thaiföld mindig is népszerű célpontja volt a magyar turistáknak, és idén is sokan utaznak az ázsiai országba, ahol több helyen óévbúcsúztató magyar bulikat is szerveznek.

A magyarországi wellness hotelek jó része már karácsony előtt megtelt, és szilveszterkor is hasonló a helyzet.

Míg a vidéki szállodákban főleg magyarok pihennek, addig a fővárosi hotelek külföldi, főként brit vagy német turistákkal vannak tele, és egyre több az ázsiai vendég – hangzott el a műsorban.

A jobb wellness szállodák gyakorlatilag 99 százalékon pörögnek, és már azokat a helyeket, amelyeket fenn szoktak tartani arra az időszakra, hogy hátha jön egy fontos vendég, még azokat is kiadják”

– fogalmazott.

Az előzetes foglalások azt mutatják, hogy rengeteg szlovák, lengyel turista érkezhet, de sok brit és német, osztrák vendég érkezhet az év utolsó napjaira a magyar fővárosba.

Kiss Róbert Richard szerint a magyar turizmusban az elmúlt években végbement trendfordulót jól illusztrálja, hogy ma már egy hosszú hétvége vagy ünnep előtt több hónappal előre kell foglalni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére