Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már kilencvenezer fiatal regisztrált a védőoltásra

888.hu

2021.05.12. 06:00

A 16–18 évesek 80 százaléka már az időpontot is lefoglalta, az oltások beadása holnap kezdődik.
Megérkezett Magyarországra mind a kétmillió adag Szputnyik V vakcina, amelyre az Orosz Föderációval szerződést kötöttünk

– mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. Hozzátette: tegnap a második oltáshoz szükséges utolsó 200 ezer adag szérumot is átvették, emellett 334 620 adag Pfizer–BioNTech-oltás is rendelkezésre áll. Az oltópontokon még korlátozott számban lehet Szputnyik V vakcinára időpontot foglalni, emellett a 18 év felettieknek a Sinopharm- és az AstraZeneca-vakcina is elérhető.

A mai nappal bezárólag 90 ezer 16–18 éves fiatal foglalhat magának időpontot az oltópontokon a koronavírus elleni védőoltásra. Müller Cecília elmondta, hogy péntek éjfélig 84 ezren regisztráltak a korosztályba tartozó mintegy 193 ezer főből, és további hatezren „kicsit későn ébredtek”, ők szombaton és vasárnap jelentkeztek.

Az operatív törzs úgy döntött, hogy az utóbbiak is megkaphatják a Pfizer–BioNTech-oltást ebben a körben. A tiszti főorvos kiemelte: a 16–18 évesek 80 százaléka már az időpontot is lefoglalta, az oltások beadása holnap kezdődik.
A tiszti főorvos megjegyezte: a vírus nem válogat, a pandémia még tart. A valaha volt legnagyobb oltási kampány zajlik világszerte, mintegy 174 országban. Eddig 1,29 milliárd vakcinát adtak be, egy nap alatt a csúcs 20,8 millió adag volt. Az elmúlt héten az Európai Unióban átlagosan napi 3 millió koronavírus elleni védőoltás fogyott. Magyarországon a lakosság 44 százalékát már beoltották, 4,3 millióan az első adagot, 2,5 millióan pedig a második dózist is megkapták. A szakember hozzátette: az Európai Unióban 30 százalékos az oltottak aránya. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy az indiai mutánst nem lehet megállítani, nem zárható ki, hogy Magyarországon is megjelenik, de egyelőre nem azonosítottak ilyet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére