Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már fiatalok is vannak lélegeztetőgépen, közösségben terjed a vírus

888.hu

2020.09.23. 13:55

Már a fiatalokat is fenyegeti a fertőzés, az elmúlt 24 órában csaknem ezer új esetet jegyeztek fel. A vírus közösségekben terjed, ezért a maszk használata kiemelten fontos. A védekezés érdekében szigorodnak a szabályok, a kihágásokért pedig bírságot szabnak ki – az operatív törzs ma délelőtti tájékoztatójának összefoglalója.

 

Nem gócosan, hanem közösségi terjedés van Magyarországon”

– tájékoztatott Müller Cecília. A kórházi ágyak 47 százaléka üres, és a foglaltak közül is csak 20 százalékot kell felszabadítani.

558-an vannak kórházban, 35-en vannak lélegeztetőgépen, az elmúlt 24 órában 951 új esetet találtak – közölte az országos tiszti főorvos az operatív törzs ma délelőtti tájékoztatóján.

Sajnos az elhunytak száma is nőtt 8 fővel, mindannyian krónikus betegségben szenvedtek, a legfiatalabb 48, míg a legidősebb 67 éves volt.

Azt is megtudhattuk, hogy az eddig elvégzett

közel 650 ezer teszt jelentős része térítésmentes volt.

Aki fertőzésgyanús, vagy járványügyi érdekből tesztelik, annak a költségét az állam téríti meg.

Az országos tiszti főorvos szerint az összes szabály közül a maszk használata a legfontosabb. Müller Cecília arról is beszélt, hogy taxiban, várótermekben nagyon fontos a maszkhasználat, ez az idős emberek védelme miatt is nagyon fontos. A maszk felvételét megelőzően, ha lehetséges, mossuk meg a kezünket.

Budapesten is fokozatosan belépnek az ellátásba a kórházak, ha szükséges. A koronavírusos betegeket megfelelő helyen kell ellátni – mondta Müller Cecília.

A betegek a lehető legjobb ellátást kapják, és egy helyre koncentrálják őket

– tette hozzá.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy

az elmúlt 24 órában több mint 12 ezer ellenőrzést végeztek a hatósági házi karanténoknál.

Több mint 27 ezer hatósági házi karantén van érvényben jelenleg – tette hozzá. A védelmi intézkedések megszegése miatt 32 esetben intézkedett a rendőrség az elmúlt egy napban.

Mindenki köteles maszkot viselni a tömegközlekedési eszközön, üzletekben, bevásárlóközpontokban, színházban, moziban, ha betöltötte a 6. életévét”

– tájékoztatott Kiss Róbert.

A használt maszkokat egy dupla falú zsákba kell gyűjteni, 48 órás időtartam mellett – mondta kérdésre Müller Cecília.

23 óra után nem lehet vendéglátóegységben tartózkodni, ha valaki ezt megsérti, bírságot kap.

Müller Cecília egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy folyamatosan gyűjtik az információkat az egészségügyi intézményektől, hogy hány embert lehet átvezényelni. Készen kell állniuk az intézményeknek arra, hogy a dolgozó bármikor átirányítható legyen – tette hozzá.

Az újságírói kérdésekre adott válaszokból kiderült: szerencsére nem jellemző, hogy egy fiatal nagyon súlyosan megbetegedne, ennek ellenére van rá példa.

Most is van néhány olyan fiatal lélegeztetőgépen, aki korábban jó állapotnak örvendett,

azonban most sokkal nagyobb a gyógyulás esélye, mint tavasszal.”

A járvány terjedésének előrejelzésében segítséget nyújthatnak a szennyvízvizsgálatok. A fertőző betegségeket pedig kötelező jelenteni. Az országos tiszti főorvos szerint ezekből az információkból szerzik a pontos adatokat.

Kiss Róbert kérdésre válaszolva elmondta, hogy

a tömegközlekedési eszközökön a járművezető felszólíthatja az utasokat a védelmi intézkedések betartására.”

Aki ennek nem tesz eleget, azzal szemben a járművezető rendőri segítséget kérhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Személyes adatok begyűjtése lehet a valódi cél a Gyurcsány-petícióval

Csak általános adatkezelési tájékoztatót tett közzé a kínai vakcina ellen indított online petíciója kapcsán a Demokratikus Koalíció, ehhez a kezdeményezéshez külön kellene ilyen dokumentumot elérhetővé tenni – nyilatkozta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Mandinernek.

Navalnij és az elmaradt forradalom

Navalnij és az elmaradt forradalom

A hatalmas médiafelvezetés, az igen alaposan elvégzett politikai előkészítés és a gondos szervezés ellenére a január 23-ára meghirdetett tüntetéssorozat Alekszej Navalnij orosz YouTube-vlogger és ellenzéki politikai aktivista mellett lényegében érdektelenségbe fulladt. A 145 milliós Oroszország tucatnyi városában összesen lényegesen kevesebb, mint százezer tiltakozó vonult az utcákra, Moszkvában is maximum csak negyvenezren lehettek. Az ilyen „megmozdulás” jóval rosszabb, mint a szervezett tüntetés teljes hiánya, ugyanis nem erőt, hanem gyengeséget demonstrál. De miért történt mindez így?

Gyurcsány most Aratóval vezettetné félre az életüket féltő embereket

Gyurcsány most Aratóval vezettetné félre az életüket féltő embereket

Gyurcsányék törvényjavaslatukkal újabb támadást indítottak az emberek félrevezetése, életük, egészségük kockáztatása érdekében.

Törvényjavaslat készül a big tech cégek hazai működésének szabályozásáról

Törvényjavaslat készül a big tech cégek hazai működésének szabályozásáról

Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról – tudatta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére