Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már biztos, hogy nem elmebeteg a Teréz körúti robbantó

Tóth Dalma

2017.05.15. 08:58

Ez azt jelenti, hogy büntethetõ.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja kétszer esett át elmeorvosi vizsgálaton. A második vizsgálat most fejeződött be. Az orvosszakértők ezúttal sem találtak büntethetőséget kizáró okot, így az ügy vizsgálata vádelőkészítési szakaszba léphet – értesült a Magyar Idők.

P. Lászlót a második elmeorvosi vizsgálat után visszaszállították a Venyige utcai börtönbe az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből (IMEI). A gyanúsítottat ismét megpróbálták szóra bírni, de nem akart beszélni. Még a nyári ítélkezési szünet előtt sor kerülhet az iratismertetésre és a vádemelésre.

A 24 éves férfit előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolják. Tettéért akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

P. László márciusban három napon keresztül vallott tettéről. Beismerte, hogy ő robbantott szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán. Egy rendőrnőt életveszélyesen megsebesített, akinek férfi járőrtársa is súlyosan megsérült. A rendőröknek elmesélte, hol vásárolt a robbanószerkezethez szükséges alkotóelemeket, elektronikai alkatrészeket, valamint elárulta, hogy hol, mi alapján és hogyan állította össze a bombát, amelyet szögekkel is kiegészített. A robbanóanyagot többször is kipróbálta.

Elárulta azt is, hogy miként választotta ki a helyszínt, amit korábban többször is felmért. Bevallotta, hogy véletlenszerűen választotta ki a két gyalogos rendőrt, nem ismerte őket. Nem az adott rendőrök ellen szólt a támadás. A rendőr, mint az államnak a képviselője volt a kiszemelt célpont. Hozzátette, hogy soha nem volt gondja az erőszakszervezetek egyikével sem. Harmadik napon a vallomását hirtelen félbehagyta.

A gyanúsított nem árulta el, hogy miért követte el a merényletet. Zárkózottá és egyre feszültebbé vált, majd március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a berendezés egy részét. Ekkor szállították át az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, hogy  ismét megvizsgálja egy elmeorvos. Április 20-án döntöttek az előzetes letartóztatásáról, amikor további három hónappal meghosszabbították ellene a kényszerintézkedést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére