Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már beoltották a magyar lakosság 44 százalékát

888.hu, MTI

2021.05.10. 14:05

A világon sok száz millió embert oltottak már be, ezek az adatok és tapasztalatok meg kell hogy győzzék a bizonytalanokat – mondta Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

 

Vannak néhányan, akiknek a szervezete nem reagál kellőképp az oltóanyagra, őket a közösségi immunitás védi meg – mondta Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az országos tiszti főorvos ezért ismét mindenkit regisztrációra buzdított. Mint mondta, világszerte már sok száz millió embert oltottak be, ezek az adatok és tapasztalatok meg kell hogy győzzék a bizonytalanokat – írja az MTI.

Müller Cecília elmondta,

a járványügyi helyzet egyre kedvezőbb, a gyógyultak száma (575 610) háromszorosa az aktív fertőzöttekének (188 083).

A tiszti főorvos utalt arra, hogy múlt pénteken a WHO a 18 évesnél idősebbek számára jóváhagyta a Sinopharm vakcináját.

Úgy fogalmazott: „számunkra ez bizonyíték, megerősítés”, de nem meglepetés, hiszen a magyar szakemberek és hatóság már hónapokkal korábban ugyanerre a szakvéleményre jutottak.

Mint mondta,

Magyarország hagyományosan Európa legfelkészültebb országainak egyike járványügyi szempontból.

Müller Cecília megköszönte a 73. születésnapját ünneplő Országos Mentőszolgálat munkatársainak, „a bajtársaknak”, hogy az otthoni mintavételekkel segítik a munkát. „Ez nem alapfeladatuk” – húzta alá.

Kérdésre válaszolva elmondta: továbbra is azt javasolják, hogy az AstraZeneca-oltásból a második adagot 12 hétre adják be az embereknek, de aki esetleg utazásra vagy műtétre készül, és szeretne hamarabb teljesen védetté válni, kérheti, hogy korábban kapja meg a második dózist.

Mivel az alkalmazási előirat 4–12 hét között ezt lehetővé teszi, „nem zárkóztak el ettől”, de hisznek a megjelent tanulmányban, mely szerint

a két oltás közötti hosszabb idő magasabb ellenanyagszinttel jár.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ezt az igényt jelezni kell ott, ahol az illető az első oltást kapta, és mivel egy ampullában tíz ember számára elegendő vakcina van, akkor kap értesítést, ha arra az oltópontra összegyűlt tíz ember, akár az első, akár a második oltásból.

Müller Cecília elmondta, azok a 16–18 év közöttiek is regisztrálhatnak, akiknek krónikus betegségük van. „Nekik kifejezetten ajánlott” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy számukra már néhány héttel korábban lehetővé tették az oltás felvételét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére