Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már beoltottak 4 305 775 személyt, 677 új fertőzöttet azonosítottak

888.hu

2021.05.10. 09:15

Elhunyt 91 beteg.
Folyamatosan zajlik az oltás, már 4 305 775 főt beoltottak, közülük 2 503 575-en a második adag vakcinát is megkapták

– tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati oldal megírta, hogy az új fertőzöttek száma 677, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 386 fertőzöttet azonosítottak. Elhunyt 91, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 693-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 575 610 fő,

az aktív fertőzöttek száma pedig 188 083-ra csökkent. 3384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, és azt a 80 százalékuk meg is kapta.

A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16–18 évesek számára ma megnyílik az online időpontfoglaló, amiről SMS-ben értesítést kap a több mint 84 ezer jogosult fiatal. Az oltásuk csütörtök és jövő kedd között lesz Pfizer-vakcinával. A 18 év feletti regisztráltak továbbra is Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg az interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinával folytatják az oltást.

Az oltási program előrehaladtával és a járvány megfékezése érdekében már a Magyarországon élő külföldiek, valamint a tajszámmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Bővebben: https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/keddtol-mar-a-magyarorszagon-elo-kulfoldiek-es-a-taj-szammal-nem-rendelkezo-kulfoldon-elo-es-kulhoni-magyarok-is-tudnak-regisztralni-az-oltasra.

A védettségi igazolványok postázása folyamatos, azt már az első oltás után kiállítják. Ha bármilyen probléma merülne fel a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban, azt a magyarorszag.hu Ügyfélkapun keresztül vagy személyesen a kormányablakban lehet bejelenteni. Lásd: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/idopontfoglalas-nelkul-intezhetok-vedettsegi-igazolvannyal-kapcsolatos-ugyek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére