Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a baloldali szavazók is hátat fordítanak Karácsonynak

Bokor Gábor

2019.09.30. 09:08

Elegük lett az ellenzék jelöltjéből.

Karácsony Gergely népszerűsége tovább csökkent, már csak 38 százalékot érne el egy most vasárnapi önkormányzati választáson – közölte a Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint az október 13-án biztos részvételt ígérő budapestiek 56 százaléka Tarlós Istvánra, a kormánypártok jelöltjére szavazna.

Az intézet közvélemény-kutatása szerint a választásokhoz közeledve tovább nőtt Tarlós István előnye Karácsony Gergellyel szemben: a főpolgármester tábora 3 százalékponttal bővült, míg Karácsony Gergely támogatottsága 40-ről 38 százalékra csökkent. A kormányellenes szavazók egyre kisebb része szavazna Karácsony Gergelyre, szeptember elejéhez képest 68 helyett 63 százalékuk.

Fotó: MTI Fotóbank

Az elemzés szerint ennek hátterében a Karácsony Gergely őszödi beszédeként emlegetett hangfelvétel állhat. A budapestiek relatív többsége, 46 százaléka szerint a zuglói szocialistáknak köze lehetett a Karácsony Gergely vezette kerület korrupciógyanús ügyeihez – véli az intézet. A megkérdezettek 33 százaléka gondolja azt, hogy Karácsony Gergely is felelős ezekért az ügyekért, ennek ellenkezőjét pedig csak 25 százalék állítja.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szeptember 19. és 28. között Budapesten, ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére