Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már 137 ezer ember munkahelyét védi a bértámogatási program

888.hu - MTI

2020.05.29. 12:50

A bértámogatási program már 137 ezer ember munkahelyét védi – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Bodó Sándor közölte, a munkahelyvédelmi bértámogatásra augusztus 31-éig lehet beadni az igényeket, a pályázatban pedig újabb könnyítéseket vezettek be.

A munkahelyvédelmi támogatás mellett elindult a munkahelyteremtő bértámogatás is. A munkahelyteremtő bértámogatásra néhány nap alatt már 3200 munkahelyre adtak be pályázatot 4 milliárd forint igénnyel.

A járvány első hulláma Magyarországon lecsengőben van, de a vírus más földrészeken még erősen terjed – mondta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília közölte, Magyarországon nem nő számottevően az új fertőzöttek száma. Nagyon fontos, hogy az idősotthonokban, illetve a szociális otthonokban is tapasztalható kis javulás, az elmúlt 24 órában már nem regisztráltak új fertőzöttet ezekben az intézményekben. A szakemberek legfőbb gondja jelenleg is az, hogy zárt közösségekben a koronavírus terjedését miként akadályozzák meg.

Elindul a magyar fejlesztésű lélegeztetőgép gyártása – közölte az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy a lélegeztetőgép prototípusát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem készítette el. Szerdán átadták a berendezések gyártócsarnokát, megkezdődik a lélegeztetőgép gyártása, naponta tíz készülhet.

Csütörtökön 15 órától a szlovén-magyar határt hatósági házi karantén elrendelése nélkül léphetik át a két ország polgárai, illetve az Európai Gazdasági Térség Magyarországon állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező állampolgárai. Amennyiben 14 napon belül a koronavírus-fertőzést tüneteit észlelik, nem hagyhatják el otthonukat, tartózkodási vagy szálláshelyüket, és kötelesek telefonon jelentkezni a járványügyi hatóságoknál – tudatta Kiss Róbert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére