Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már 100 ezer fiatal jutott munkához

Csordás Bettina

2018.10.16. 11:08

Átlépte a 100 ezret az Ifjúsági Garancia Programban részt vevõ fiatalok száma, a program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta.

A kormány kiemelt feladatának tekinti az ifjúsági munkanélküliség minél alacsonyabbra csökkentését, a fiatalok elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Programot a 2014-2020 között rendelkezésre álló uniós forrásokból több mint 240 milliárd forintból valósítja meg.

A programba országosan eddig több mint 100 ezer fiatal lépett be, közülük mintegy 68 ezren bértámogatással helyezkedtek el, 33 ezren pedig a helyi munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzésben vettek részt"

– tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

A program olyan 25 év alatti fiataloknak nyújt segítséget, akik nem dolgoznak és oktatásban, képzésben sem vesznek részt, számukra a foglalkoztatási szolgálatnak meghatározott időn belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlania az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre vagy a tanulásra.

A fiatalok a kormányhivatalokon és járási hivatalokon belül működő Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton keresztül léphetnek be a rendszerbe és vehetik igénybe a segítséget.

Főként az Ifjúsági Garancia Programnak, a munkahelyvédelmi akciónak és az aktivitást ösztönző intézkedéseknek köszönhetően a 2010-es mintegy 30 százalékról mára 10 százalék közelébe sikerült csökkenteni az ifjúsági munkanélküliséget"

– közölte a tárcavezető.

2010 óta Magyarországon nőtt a harmadik leggyorsabb ütemben a 15-24 éves fiatalok foglalkoztatási szintje. Az unió 28 tagállamában átlagosan mindössze 0,7 százalékponttal emelkedett a fiatalok foglalkoztatási rátája, addig Magyarországon 10,7 százalékponttal javult ez a mutató.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére