Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországon rendezik meg az első európai CPAC-et

888.hu

2021.09.22. 21:57

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Szánthó Miklós elmondta: a Központ kapcsolata az ACU-val már több mint 2 évre nyúlik vissza, a tavaly évi eleji washingtoni CPAC-en ő és Kovács István is jelen voltak. A Központ igazgatója hozzáfűzte: az ACU az egyik legnagyobb amerikai jobboldali szervezet, az általuk 1974 óta megrendezett konferenciákon minden alkalommal felszólalt az aktuálisan hivatalban lévő republikánus elnök és mára egyértelműen a CPAC a tengerentúli jobboldal legnagyobb seregszemléje.

„Nagyon határozott célunk van a CPAC Magyarországra hozásával: összekapcsolni az amerikai és az európai konzervatív reneszánszt, újjáéledést”

– mondta az Alapjogokért központ igazgatója.

Dan Schneider, az American Conservative Union ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 6 évvel ezelőtt kezdtek el a tengerentúlon CPAC konferenciákat rendezni. Volt már CPAC Ázsiában, Dél-és Észak-Amerikában és Ausztráliában is.

„Európából már több ország bejelentkezett ugyan, hogy szívesen rendeznék meg az eseményt a saját országukban, azonban az ACU kitartott azon álláspontja mellett, hogy kizárólag olyan országnak adja oda a szervezés jogát, amely elkötelezett a nemzeti szuverenitás és a hagyományos értékek megőrzése mellett. Ezért is gondoljuk azt, hogy Magyarország az az ország, ahol a leginkább érdemes egy európai CPAC-ben gondolkodni”

– tette hozzá az ügyvezető.

A sajtótájékoztató végén Szánthó Miklós és Dan Schneider aláírták ünnepélyes keretek között azt a megállapodást, mely a budapesti esemény megrendezésének alapdokumentumaként szolgál.

 

Donald Trump elnöksége alatt az amerikai és a magyar kormány remek kapcsolatot ápolt. A Biden-adminisztrációra viszont nem feltétlenül jellemző a baráti hozzáállás. Ennek ellenére előfordul, hogy republikánus politikusok is bírálják Magyarországot, legutóbb például Mitt Romney vádolta azzal a magyar kormányt, hogy a népakarattal szemben kormányoz.

A 888.hu Dan Schneidert kérdezte arról, hogy mi az oka annak, hogy a republikánusok között is vannak olyan szereplők, akik előszeretettel harsogják a Demokrata párt alaptalan vádjait Magyarországgal kapcsolatban?

Én nem ismerem az említett politikusokat, akik minősítik Magyarországot. De azért ennyit mondok: Tudja, gyakran elmélkedem az 1956-os vizilabda csapaton, akik keményen megküzdtek egy diktatúra ellen. Harcoltak. Szó szerint harcoltak, a vízben, egy sokkal nagyobb, sokkal nagyobb hatalmú ország ellen. Könnyű azt mondani, hogy „Azok az erők ott, azok hatalmasabbak, felkészültebbek, mint mi. Tehát magamra hagyatkozom, mint a nagyobb erő.”. Sokkal könnyebb visszavágni. Tehát azt gondolom, hogy Magyarország bátor népe, és a világ bátor emberei hajlandóak voltak kiállni és mondani: „Meg fogjuk védeni a szabadságot, megvédjük a személyjogokat.” (...) És így mi végül egyesítettük ereinket az egész végére – válaszolta az ACU igazgatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat. Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak. Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni – nyilatkozta Kálomista Gábor a 888-nak.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére