Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországon rendezik meg az első európai CPAC-et

888.hu

2021.09.22. 21:57

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Szánthó Miklós elmondta: a Központ kapcsolata az ACU-val már több mint 2 évre nyúlik vissza, a tavaly évi eleji washingtoni CPAC-en ő és Kovács István is jelen voltak. A Központ igazgatója hozzáfűzte: az ACU az egyik legnagyobb amerikai jobboldali szervezet, az általuk 1974 óta megrendezett konferenciákon minden alkalommal felszólalt az aktuálisan hivatalban lévő republikánus elnök és mára egyértelműen a CPAC a tengerentúli jobboldal legnagyobb seregszemléje.

„Nagyon határozott célunk van a CPAC Magyarországra hozásával: összekapcsolni az amerikai és az európai konzervatív reneszánszt, újjáéledést”

– mondta az Alapjogokért központ igazgatója.

Dan Schneider, az American Conservative Union ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 6 évvel ezelőtt kezdtek el a tengerentúlon CPAC konferenciákat rendezni. Volt már CPAC Ázsiában, Dél-és Észak-Amerikában és Ausztráliában is.

„Európából már több ország bejelentkezett ugyan, hogy szívesen rendeznék meg az eseményt a saját országukban, azonban az ACU kitartott azon álláspontja mellett, hogy kizárólag olyan országnak adja oda a szervezés jogát, amely elkötelezett a nemzeti szuverenitás és a hagyományos értékek megőrzése mellett. Ezért is gondoljuk azt, hogy Magyarország az az ország, ahol a leginkább érdemes egy európai CPAC-ben gondolkodni”

– tette hozzá az ügyvezető.

A sajtótájékoztató végén Szánthó Miklós és Dan Schneider aláírták ünnepélyes keretek között azt a megállapodást, mely a budapesti esemény megrendezésének alapdokumentumaként szolgál.

 

Donald Trump elnöksége alatt az amerikai és a magyar kormány remek kapcsolatot ápolt. A Biden-adminisztrációra viszont nem feltétlenül jellemző a baráti hozzáállás. Ennek ellenére előfordul, hogy republikánus politikusok is bírálják Magyarországot, legutóbb például Mitt Romney vádolta azzal a magyar kormányt, hogy a népakarattal szemben kormányoz.

A 888.hu Dan Schneidert kérdezte arról, hogy mi az oka annak, hogy a republikánusok között is vannak olyan szereplők, akik előszeretettel harsogják a Demokrata párt alaptalan vádjait Magyarországgal kapcsolatban?

Én nem ismerem az említett politikusokat, akik minősítik Magyarországot. De azért ennyit mondok: Tudja, gyakran elmélkedem az 1956-os vizilabda csapaton, akik keményen megküzdtek egy diktatúra ellen. Harcoltak. Szó szerint harcoltak, a vízben, egy sokkal nagyobb, sokkal nagyobb hatalmú ország ellen. Könnyű azt mondani, hogy „Azok az erők ott, azok hatalmasabbak, felkészültebbek, mint mi. Tehát magamra hagyatkozom, mint a nagyobb erő.”. Sokkal könnyebb visszavágni. Tehát azt gondolom, hogy Magyarország bátor népe, és a világ bátor emberei hajlandóak voltak kiállni és mondani: „Meg fogjuk védeni a szabadságot, megvédjük a személyjogokat.” (...) És így mi végül egyesítettük ereinket az egész végére – válaszolta az ACU igazgatója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem két tucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére