Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Bertha László

2018.11.21. 11:35

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fõvárosban.

Magyar Levente az MTI-nek adott interjúban kiemelte, hogy a magyar-amerikai viszonyban komoly fordulat tapasztalható, a Donald Trump elnökségének kezdetével megindult amerikai külpolitikai irányváltás kiteljesedett, így a kétoldalú tárgyalások a barátság és az együttműködés szellemében zajlanak.

Kétnapos látogatása során az államtitkár mások mellett Wess Mitchell külügyi államtitkárral, Fiona Hill-lel, a Nemzetbiztonsági Tanács főigazgatójával, Kurt Volker ukrajnai ügyekért felelős különmegbízottal, valamint az energetikai minisztérium két politikusával, Dan Brouillette miniszterhelyettessel és Theodore Garrish államtitkárral tárgyalt. Találkozott még a magyarországi érdekeltségekkel rendelkező amerikai cégek üzleti tanácsának (USHBC) képviselőivel is.

Közlése szerint olyan fontos kérdésekről tárgyalt, mint a közép-európai energiabiztonság és az ehhez kapcsolódó beruházások ügye, a Magyarország és az Egyesült Államok közötti védelmi együttműködés megújítása, és a közel-keleti üldözött keresztény csoportok védelmében kifejtett amerikai, illetve magyar tevékenység összehangolásának módozatai. Az államtitkár hangsúlyozta:

A közel-keleti üldözött keresztények megsegítése szoros összhangban van a magyar kormány azon törekvésével, hogy a nehéz helyzetben lévő országok lakosainak helybe vigye a segítséget, ne pedig azt a félrevezető és megtévesztő, európai fősodorbeli narratívát kövesse, miszerint azzal tudunk segíteni, ha az illegális migrációs folyamatokat erősítjük és támogatjuk.”

Az energiabiztonságról folytatott tárgyalásokról szólva, kérdésre válaszolva Magyar Levente kifejtette, hogy amikor arról folytatunk eszmecserét, hogy Magyarországnak milyen energetikai érdekei vannak, amelyeknek érvényesítéséhez az Egyesült Államok hozzájárulhat, akkor mindig nagyon őszintén elmondjuk, hogy a fő célkitűzéseink 30 éve változatlanok,

Magyarország egyoldalú gázfüggősége ugyanis nem egészséges állapot, s ennek a feloldásán energiát, pénzt és politikai tőkét nem kímélve dolgozunk hosszú évek óta.”

Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy energiadiverzifikálási erőfeszítéseihez Magyarország eddig sem az Európai Uniótól, sem az Egyesült Államoktól nem kapott túl sok kézzelfogható segítséget. Utalt arra, hogy amit Magyarország az energetikai beszerzési útvonalak diverzifikálásában elért, azt önerőből, a szomszédjaival történt együttműködésének köszönhetően érte el.

Magyarország befolyása más országok és szuverén nemzetközi szereplők döntéseire korlátozott, sokkal korlátozottabb, mint az Egyesült Államoké”

– tette hozzá.

Magyar Levente hangsúlyozta, hogy „jelenleg nem Magyarországon múlik Közép-Európa orosz gázfüggőségének mérséklődése”. A magyar kormány számít az Egyesült Államok segítségére abban, hogy elősegítse azokat a politikai döntéseket és gazdasági folyamatokat, amelyek eredményeképpen a Kárpát-medence és Közép-Európa többi állama meghozza az energiafüggetlenség eléréséhez szükséges döntéseket – tette hozzá.

A magyar-amerikai védelmi együttműködésről szólva a politikus elmondta, hogy nem konkrét ügyletekről tárgyalt, hanem olyan új védelmi együttműködési jogi keretek kidolgozásáról, amely megújítja a jelenlegi szabályozást és olyan feltételrendszert alakít ki, amely mind az Egyesült Államok, mind Magyarország érdekeinek megfelel, és teljes mértékben tiszteletben tartja a magyar szuverenitást. Magyar Levente szerint

a kétoldalú kapcsolatok minősége megengedi azt, hogy belátható időn belül megállapodjunk és megkössük az új egyezményt.”

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Kétharmad

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Juncker szerint a bevándorlásellenesek „hazájukba szerelmes hülyék”

Egy CNN-nek adott interjújában jött rá az őszinteségi roham az „isiászos” politikusra.

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

Kétharmad

A közvélemény-kutatási felmérések és például a szavazatszámláló bizottságokba delegált ellenzéki tagok száma alapján is az várható, hogy a május 26-ai EP-szavazáson a Fidesz győzelme mellett a korábbi uniós választáshoz képest kevesebb mandátumhoz juthatnak majd a bevándorláspárti magyar ellenzéki pártok. A Fidesz utáni második helyre a DK, a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd is esélyes, az LMP és a Momentum bejutása viszont erősen kérdéses.

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

Amerika, London, Párizs

Az Avaaz online aktivistahálózat tovább folytatja EP-választási kampányát, legújabb körlevelükben a Facebookon keresztül buzdítják szavazásra a bevándorláspártiakat.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Kétharmad

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére