Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországot méltatta Ferenc pápa

Horváth Tamás

2018.10.10. 18:21

A szentatya hazánkban tanuló, üldözött keresztény fiatalokkal találkozott szerdán a Vatikánban.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta:

Az egyházfő méltatta a magyar kormánynak a világban üldözött keresztények megsegítését célzó programját.”

Az államtitkár örömmel számolt be arról, hogy a Szent Péter téren tartott szerdai általános kihallgatáson lehetősége volt bemutatni Ferenc pápának húszat azon ösztöndíjasok közül, akik a program keretében tanulnak Magyarországon.

A politikus elmesélte az egyházfőnek, hogy a magyar kormány milyen erőfeszítéseket tesz az üldözött keresztény közösségek megsegítéséért.

Ferenc pápa azt mondta, nagyon mélyen megérinti az, amit a magyar kormány tesz, elismerését és örömét fejezte ki, hogy ilyen bátor fiatalokkal találkozhat"

– hangsúlyozta Azbej Tristan, majd hozzátette:

A fiatalok azért tanulnak Magyarországon, hogy felvértezzék magukat európai szintű tudással, s utána visszatérjenek a Közel-Keletre és Afrikába, hogy közösségeik újjáépítésében segítsenek.”

Az államtitkár megjegyezte, a Vatikánban a fiatalokról zajló püspöki szinódus is alkalmat nyújt a figyelemfelhívásra, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

Magyarország példaként tudja felmutatni kormánya valóban úttörő programját a világban üldözött keresztények megsegítésére"

– jelentette ki Azbej Tristan.

Ferenc pápa Magyarországon tanuló iraki, libanoni, pakisztáni, nigériai és egyiptomi fiatal keresztényekkel találkozott. A pápa körbevette magát a fiatalokkal, és kezébe fogta a magyar zászlót, így készített velük közös fotót a Szent Péter-bazilika előtt.          

Az öt fiatal nő és tizenöt fiatalember kedd este a Vatikán tőszomszédságában megnyitott Kereszt-tűzben, keresztényüldözés a Közel-Keleten című magyar kiállításon is részt vett, röviden beszámolva személyes életútjukról és közösségük sorsáról.

Ott, ahol egykor sok város volt, már csak egy maradt, és a korábbi sok templomból is már csak egy áll"

– mesélte egy fiatal iraki férfi.

Hazánkat dicsérte III. József Ignác antiochiai szír pátriárka is:

A fiatalok Magyarországon új otthonra, keresztény vendégszeretetre és reményre találtak.”
    

A Rómában zajló kétnapos magyar programsorozat keretében szerda este levetítik az Övék a mennyek országa című, a közel-keleti keresztény közösségekről szóló magyar dokumentumfilmet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére