Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Magyarországgal szemben az EU a határok eltörlésében érdekelt"

Bertha László

2018.10.01. 15:35

Míg a magyarok ragaszkodnak a jogukhoz, hogy a saját határaikon belül õk maguk határozzák meg, hogyan éljenek, az EU a globalizmus ügynökségeként tevékenykedik, és abban látja a feladatát, hogy elvegye a nemzetállamok önrendelkezési jogát, és hogy a kontinens afrikai és elõ-ázsiai határait eltörölje - olvasható a Junge Freiheit hasábjain.

A Junge Freiheit című nemzeti-konzervatív német hetilap újságírója, Thorsten Hinz az Európai Unió Magyarországgal szembeni támadásáról írt publicisztikájában felidézi, hogy az eljárás indoklásaként a „magyar demokrácia, a jogállamiság és az alapjogok szisztematikus veszélyeztetettséget” hozták fel, azonban az igazi ok az, hogy

Magyarország és a visegrádi államok vonakodnak, hogy Nyugat-Európához hasonlóan megnyissák határaikat egy, a harmadik – főként iszlám – világból induló tömeges bevándorlás előtt.”

Ennek kapcsán a szerző megjegyzi, hogy Strasbourg támadása gyakorlatilag biztosan meghiúsul, hiszen a szavazati jog megvonásához az Európai Tanács egyhangú döntésére van szükség, és Lengyelország már bejelentette, hogy ellene fog szavazni.

Mégis botrányos, mert ha egy olyan kormánytól tagadják meg a partneri státuszt, amely szabad választásokon többször is elnyerte a nép bizalmát, akkor az államot jelképesen protektorátussá minősítik vissza”

– írja publicisztikájában Thorsten Hinz.

A szerző szerint az Európai Parlament és az uniós bürokrácia nem a kontinens történelmi, szellemi és kulturális méltóságát képviseli, hanem a jelen totális uralmát, ahol a népszuverenitás, a demokrácia és a hatalmi ágak szétválasztása olyan szlogenekre van redukálva, mint a diverzitás, a részvétel és a diszkriminációellenesség.

Fontos szerepet játszik ebben a globális migrációs paktum, melyet az év végén 190 ENSZ-országnak kellene ellenjegyeznie. Az USA és Magyarország is vonakodik aláírni ezt, utóbbi jelezte, hogy a szerződés ellentmond az ország érdekeinek – írja a Junge Freiheit újságírója, aki megjegyzi, hogy

amíg a magyarok ragaszkodnak a jogukhoz, hogy a saját határaikon belül ők maguk határozzák meg, hogyan éljenek, az EU a globalizmus ügynökségeként tevékenykedik, és abban látja a feladatát, hogy elvegye a nemzetállamok egzisztenciális önrendelkezési jogát, és hogy a kontinens afrikai és elő-ázsiai határait eltörölje.”

Hinz az egész mögött egy Kelet-Nyugat konfliktust vél felfedezni, melyet az Európai Unió robbantott ki azáltal, ahogy Magyarországgal bánik. Míg a Nyugaton a politikai és a médiadiskurzus szinte egyöntetűen üdvözli a multietnikai átváltozást, és a népesség csak elszórt ellenállást kockáztat, addig a keleti országokban élők tapasztalatból átlátják a politikai indoktrináció mechanizmusát, és többségében meg is tagadják azt.

A szerző szerint ez a konfliktus végső soron egy utolsó esélyt teremthet Németország és Európa számára, hogy „kiszabadítsa magát az önfelszámolás örvényéből”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

A TikTok törlését sürgeti egy demokrata párti amerikai szenátor

A kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás eltávolítására szólította fel az Apple és a Google online, alkalmazásokat árusító boltját Michael Bennet demokrata párti amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság tagja, mert szerinte az applikáció nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a szenátor csütörtöki levelében.

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette a belga Marc Tarabella és olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát.

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Victoria Azarenka az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nemrégiben játszott mérkőzése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kezdi elveszíteni a türelmét az újságírókkal szemben, amiért kérdéseket tesznek fel az eseményre szervezett oroszbarát tüntetésekről, és azzal vádolta a riportereket, hogy folyamatosan „belerángatják” a játékosokat a politikai kérdésekbe.

Teljes embargót vezetne be az EP az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tizedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére