Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország segít az üldözött keresztényeken

Bokor Gábor

2018.05.14. 13:45

Szijjártó Péter Brüsszelben a Közel-Kelet etnikai és vallási konfliktusainak áldozataira fókuszáló harmadik nemzetközi konferencián hétfõn úgy fogalmazott, hogy Magyarország olyan stratégiát folytat, amely azt segíti, hogy az elüldözött közel-keleti keresztény közösségek visszatérhessenek szülõföldjükre, akik pedig otthon maradtak, emberhez méltó életet élhessenek.

Magyarország folytatja már megkezdett közel-keleti politikáját, amelynek keretében már több mint hárommilliárd forintot biztosított arra, hogy iskolákat építsenek, kórházakat újítsanak fel a térségben és ösztöndíjakat adjanak a fiatal keresztények számára"

– mondta Szijjártó Péter. 

A miniszter elmondta, a jövő szempontjából az nevezhető sikernek, ha sikerül megteremteni a lehetőségét annak, hogy az Iszlám Állam visszaszorítása által felszabadított területekre minden korábbi ott lakó, köztük a keresztények is, vissza tudjanak térni otthonaikba.

Az Iszlám Állam ellen sikeresen harcoló nemzetközi koalíció munkájához Magyarország 200 katonával járul hozzá. Az akciók során a terrorszervezet elveszítette a korábban erőszakosan elvett területeinek mintegy 98 százalékát, ez azonban újabb kihívást jelent"

– közölte a külügyminiszter, aki szerint a kérdés az, hogy a visszatérést segítő folyamatok kezdődnek-e meg a térségben, vagy olyanok, amely újabb biztonsági kihívásokat idéznek elő.

Szijjártó Péter szerint amennyiben sikertelen a helyiek visszatérésének segítése, akkor a megüresedett térségek újra a terrorszervezet bázisaivá válhatnak. A miniszter leszögezte, a régió és Európa biztonsága azt kívánja meg, hogy a nemzetközi közösség komolyan segítse a keresztény közösségek visszatérését azokba a térségekbe, ahol korábban évszázadokon keresztül éltek.

Magyarország 460 millió forintot biztosít Libanon számára 33 keresztény templom és emlékhely felújítására, a munkálatokat a helyszínen már megkezdték.

A miniszter leszögezte Magyarország békét szeretne a közel-keleti térségben, amelynek feltétele, hogy tárgyalások által jöjjön létre egy mindenki számára biztonságot adó kétállami, Izrael mellett a palesztin államon alapuló békés megoldás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére