Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van”

Horváth Tamás

2019.11.11. 19:05

Erről Edmund Stoiber volt bajor tartományi kormányfő, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnöke beszélt a Die Weltnek adott interjújában, amely hétfőn jelent meg a német konzervatív lap hírportálján.

A politikus abból az alkalomból nyilatkozott, hogy a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át Budapesten Áder János köztársasági elnöktől.

Elmondta, hogy a jelenlegi bajor kormányfő, Markus Söder és a szintén CSU-s Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője is örül a kitüntetésnek.

Kiemelte, hogy Bajorországot és Magyarországot szoros kapcsolatok hosszú története fűzi össze, nemcsak a gazdaságban, hanem a kultúrában, és mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy

Magyarország ősi hellyel rendelkezik egy újraegyesített Európa közepén.

A Fidesz és az EPP viszonyával, illetve Manfred Webernek a Fidesz által nem támogatott EPP-s EP-választási csúcsjelöltségével kapcsolatban elmondta, hogy természetesen keletkeztek feszültségek és sérülések, de nem szabad ezeknél leragadni, az élet megy tovább.

Edmund Stoiber | Fotó: MTI

Arra a kérdésre, hogy egy új kezdet jele lehet-e az, hogy budapesti látogatásán átadta Orbán Viktor kormányfőnek Markus Söder szívélyes üdvözletét, elmondta, hogy szerinte ezt az üdvözletet a bajor és a magyar miniszterelnök újabb megbeszélései követik majd.

Mint mondta, Markus Söder fontos értékként tartja számon a történelmileg szoros bajor-magyar kapcsolatot.

Ami történt, megtörtént, de nem akadályoz meg bennünket abban, hogy előre tekintsünk

– fogalmazott Edmund Stoiber, hozzátéve, hogy Manfred Weber is készen áll az együttműködésre mindenkivel, így Orbán Viktorral is.

Szólt a többi között arról is, hogy abszolút szükségesnek tartja Németország és a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) közötti együttműködés további elmélyítését, annál is inkább, hogy az európai uniós tagsághoz vezető úton Németország volt ezeknek az országoknak a legfontosabb támogatója.

Aláhúzta, a visegrádi országok történelmileg formálódott önálló identitással rendelkeznek, és gazdasági partnerként még Franciaországnál, az Egyesült Államoknál vagy Kínánál is sokkal fontosabbak Bajorország számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére