Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország az egyetlen biztonságos hely Európában a zsidók számára

Horváth József György

2018.07.21. 15:13

Orbán Viktor izraeli látogatása nemcsak diplomáciailag hatalmas elõrelépés Magyarország számára, de elismerés is, hiszen Izrael nyíltan kifejezte bizalmát hazánk iránt, ezzel elismerve, hogy az európai zsidóság számára Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely.

Orbán Viktor és Benjámin Netanjahu közös csütörtöki sajtótájékoztatóján az izraeli részről elhangzott:

a magyar kormány ellenzi az antiszemitizmust, és a magyar zsidók félelem nélkül élnek."

Emellett Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: "Sosem felejtjük el, hogy annak idején a magyar kormány nem tudta megvédeni a zsidó polgárait, de ma garantáljuk minden zsidó polgár biztonságát Magyarországon, és zéró tolerancia van az antiszemitizmus ellen"

Magyarországon él a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, és ez a kormánynak különleges felelősséget ad. Minden magyar állampolgárt megvédenek, így a zsidó közösség is a kormány védelme alatt áll.

Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy az iszlám bevándorlás miatt az antiszemitizmus modern formái egyre inkább terjedőben vannak Nyugat-Európában, míg Közép-Európában csökken az antiszemitizmus. Ennek összefüggésében érdemes komolyan venni az izraeli dicséretet, hiszen kijelenthető: ma Európában a zsidók Magyarországon vannak a legnagyobb biztonságban.

Idézzük csak fel mit mondott 2015 novemberében Albert Avraham Guigui, brüsszeli főrabbi, mikor a terrorveszély  miatt zárva tartottak a zsinagógák a belga fővárosban.

Európában a zsidóknak nincs jövője"

A főrabbi borúsan nyilatkozott az európai zsidóság jövőjéről:

"Mit érez a rabbi egy olyan pillanatban, amikor Brüsszel zsinagógái – a náci megszállás óta először – zárva vannak Sabat napján? A hívek otthon imádkoznak, vagy kisebb csoportokban jönnek össze magánlakásokon. Az iskolák zárva vannak, a mozik zárva vannak, a nagyáruházak szintén, mindenfajta köztéri megmozdulás tilos. "

Félelemben élünk és figyeljük a rendőrség és a kormány utasításait, akik szerint súlyos veszélynek vagyunk kitéve."

A főrabbi úgy nyilatkozott: "Mi zsidók, jól ismerjük ezt a helyzetet, tudjuk, kik azok a terroristák: másfél éve négy zsidót gyilkoltak meg a brüsszeli zsidó múzeumban. De Belgium polgárai, akik mindeddig azt hitték, hogy a terror csak a zsidókat (meg esetleg a rendőröket) fenyegeti, most szintén beláthatják, hogy mindannyian a terroristák céltáblái, és a dzsihadisták potenciális áldozatai lehetnek”, folytatta a főrabbi.

Belgiumban 50 ezer zsidó él, 25 ezer Brüsszelben, 18 ezer Antwerpenben, a maradék Charleroi-ban és másutt. De folyamatos a kivándorlás Izraelbe, valamint Kanadába és az Egyesült Államokba.

Az emberek megértik, hogy Európában a zsidóknak nincs jövője"

- nyilatkozta borúsan a brüsszeli főrabbi egy izraeli rádiónak.

Ennek fényében hatalmas sikernek számít, hogy a zsidó állam elismeri Magyarország erőfeszítéseit, hogy Hazánk megóvja állampolgárait, beleértve zsidó honfitársainkat, és mindent megtesz a biztonságuk érdekében. Mindeközben Nyugat-Európában egyre nagyobb mértéket ölt az antiszemitizmus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére