Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország a középmezőnyben van a koronahalálozások számában

888.hu

2021.04.15. 20:25

Az országok koronavírusban elhunytakat más és másképp határozzák meg, így az nem lehet megfelelő mérőszám – állítja Windisch László, a KSH alelnöke.

 

A világelsőnek kikiáltott magyar halálozási adat ugyan hangzatos címlapokhoz, politikai beszédekhez kapóra jöhet, de félrevezető, hamis képet alakít ki a járvány kezelésről, és ezzel növeli a bizonytalanságot és félelmet.”

- írta Windisch László KSH alelnök az Indexen.

A KSH alelnöke a cikkben kifejti, hogy mivel nagyon sok ország másképp könyveli el a covid halálozásokat mint Magyarország ezért nem lehet egy egységes nemzetközi ranglistát felállítani, amíg a járvány tart.

Az Windisch László leírja, bármilyen statisztikát és objektív véleményt megformálni most nagyon nehéz, hiszen ez most sokkal inkább a gyász és az együttérzés ideje. De politikai és hírhajhász célból felhasználni a halálozások mennyiségét, hogy Magyarország világelső az nem igazán állja meg a helyét.

Talán a legjobb statisztikai mutató most még járvány alatt, az évről évre történő halálozási számok,

mivel ezzel tudjuk megkülönböztetni, hogy mennyien haltak körülbelül meg egy átlagos évben és hányan haltak meg a covid vírus alatt. Ha így nézzük a számokat az idei évre azaz 2020 adataihoz hasonlítjuk a 2021-es év számait, és minden országban annyi hét adatait vizsgáljuk, ahány hétre az adott ország statisztikája hozzáférhető, láthatjuk, hogy négy tagállamban is 30 százalék feletti a halálozási többlet, 20 és 30 százalék közötti hat országban . Magyarországon a 10. hét végéig, azaz március 14-ig áll rendelkezésre a heti statisztika, ennek alapján 11,4 százalékos emelkedés tapasztalható a halálozási adatokban.

Ezzel az uniós rangsor első, kedvezőbb feléhez tartozik Magyarország.

De végül a KSH alelnöke hozzátette: Fontos kiemelni, hogy az adatok hétről hétre változnak, Magyarországon is több hete romlás tapasztalható, s egyes tagállamok fel is függesztették statisztikai adatszolgáltatásukat a halálozások tekintetében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére