Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország a középmezőnyben van a koronahalálozások számában

888.hu

2021.04.15. 20:25

Az országok koronavírusban elhunytakat más és másképp határozzák meg, így az nem lehet megfelelő mérőszám – állítja Windisch László, a KSH alelnöke.

 

A világelsőnek kikiáltott magyar halálozási adat ugyan hangzatos címlapokhoz, politikai beszédekhez kapóra jöhet, de félrevezető, hamis képet alakít ki a járvány kezelésről, és ezzel növeli a bizonytalanságot és félelmet.”

- írta Windisch László KSH alelnök az Indexen.

A KSH alelnöke a cikkben kifejti, hogy mivel nagyon sok ország másképp könyveli el a covid halálozásokat mint Magyarország ezért nem lehet egy egységes nemzetközi ranglistát felállítani, amíg a járvány tart.

Az Windisch László leírja, bármilyen statisztikát és objektív véleményt megformálni most nagyon nehéz, hiszen ez most sokkal inkább a gyász és az együttérzés ideje. De politikai és hírhajhász célból felhasználni a halálozások mennyiségét, hogy Magyarország világelső az nem igazán állja meg a helyét.

Talán a legjobb statisztikai mutató most még járvány alatt, az évről évre történő halálozási számok,

mivel ezzel tudjuk megkülönböztetni, hogy mennyien haltak körülbelül meg egy átlagos évben és hányan haltak meg a covid vírus alatt. Ha így nézzük a számokat az idei évre azaz 2020 adataihoz hasonlítjuk a 2021-es év számait, és minden országban annyi hét adatait vizsgáljuk, ahány hétre az adott ország statisztikája hozzáférhető, láthatjuk, hogy négy tagállamban is 30 százalék feletti a halálozási többlet, 20 és 30 százalék közötti hat országban . Magyarországon a 10. hét végéig, azaz március 14-ig áll rendelkezésre a heti statisztika, ennek alapján 11,4 százalékos emelkedés tapasztalható a halálozási adatokban.

Ezzel az uniós rangsor első, kedvezőbb feléhez tartozik Magyarország.

De végül a KSH alelnöke hozzátette: Fontos kiemelni, hogy az adatok hétről hétre változnak, Magyarországon is több hete romlás tapasztalható, s egyes tagállamok fel is függesztették statisztikai adatszolgáltatásukat a halálozások tekintetében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére