Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország a jövőben is kizárólag nemzeti érdekei érvényesítésére törekszik

888.hu

2021.12.14. 20:30

Szijjártó Péter az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt tartott beszédet, majd a Székesfehérvári Hydro-üzemnél.

 

Szijjártó Péter az Országgyűlés külügyi bizottsága előtti éves meghallgatásán kiemelte: a külpolitikai stratégia következetes végrehajtásával

az elmúlt évben Magyarország meg tudta védeni a magyar emberek egészségét, gyorsan újra tudta indítani a gazdaságát, ellen tudott állni a migrációs nyomásnak, és biztosítani tudta energiaellátását.

A külgazdasági és külügyminiszter a két éve tartó koronavírus-járványra is utalva azt mondta: a globális gazdasági és politikai status quo megbomlott, az Európai Unió súlyos egészségügyi, gazdasági, migrációs és energiaellátási problémákkal néz szembe. Ezek az elmúlt két évben súlyos vitákat és kétségeket okoztak – tette hozzá Szijjártó Péter, aki arra számít, hogy ez a jövőben is így lesz.

Ezekben a vitákban Magyarország, ahogy eddig, a jövőben is részt fog venni, és kizárólag a magyar nemzeti érdekek érvényesítésére fog törekedni”

– jelentette ki.

Ezek után Szijjártó Péter ellátogatott Székesfehérvára, ahol hangsúlyozta: a magyar gazdaság hosszú távú növekedési pályája fenntartásában hatalmas szerepe van annak, hogy rendre tető alá tudnak hozni megállapodásokat a Magyarországon működő külföldi tulajdonú multinacionális nagyvállalatokkal. Ilyen hazánkhoz lojális külföldi nagyvállalat a Hydro is, amely

Székesfehérváron 90 ezer tonnás öntödét épít, és beruházásával hetven új munkahelyet hoz létre.

A miniszter elmondta, hogy az új öntöde révén a cég teljes mértékben feldolgozza majd a működése során létrejövő hulladékot, vagyis környezetvédelmi szempontból is kiemelten fontos lépés az új üzem, amely a körforgásossá váló gazdaság mintapéldája lesz.

Vargha Tamás (Fidesz), Székesfehérvár országgyűlési képviselője azt mondta, hogy ez a beruházás a Hydro és a város számára is különleges előnyöket kínál. „Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem kaphatnánk” – mondta.

Szijjártó Péter a koronavírussal kapcsolatban bejelentette, hogy

keddtől hatályba lép a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről szóló megállapodás a Seychelle Köztársasággal.

A repülőtérről bejelentkező miniszter közölte azt is: Brüsszelbe indulnak, hogy a külügyminiszterekkel megvitassák az Európai Unió bővítésének kérdését. „Ismerve az álláspontokat, nem lesz egy vidám vita” – fogalmazott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére