Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország 2050-re klímasemleges lesz

888.hu

2021.11.02. 07:30

Glasgow nemcsak az ambíciók emeléséről, de a hitelesség visszaszerzéséről, a cselekvésről és a mielőbbi látható eredményekről is szól – mondta Áder János köztársasági elnök hétfőn a skóciai nagyvárosban, az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 26. ülésén.

 

Hétfő esti felszólalásában az államfő kijelentette: nehéz sikeres tanácskozásról beszélni, hogyha a helyzet – jelen esetben a légkör szén-dioxid-koncentrációja – folyamatosan romlik. Márpedig a légkör szén-dioxid-koncentrációja nőtt az elmúlt 25 évben, és sajnos a párizsi klímavédelmi egyezmény megkötése óta is – fűzte hozzá Áder János.

A tudomány eredményei és a természet jelzései egyértelműek, cselekednünk kell

– fogalmazott glasgow-i beszédében az államfő.

Szükséges, hogy a nagy kibocsátók, amelyek a szennyezőanyag-kibocsátás nyolcvan százalékáért felelnek, mielőbb megállapodásra jussanak a csökkentés üteméről”

– hangsúlyozta Áder János.

Az államfő kitért a 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaság, valamint az Európai Unió alkotta G20-as csoport hétvégi római csúcsértekezletére is, megállapítva: azon a találkozón nem született döntés az új szénerőművek építésének tilalmáról, és a résztvevők a fosszilisenergia-támogatások megszüntetésének időpontjáról sem állapodtak meg.

Az ambíciók növekedésének tartalmi kérdéseire visszatérve az államfő szükségesnek nevezte, hogy azok az országok, amelyekben az egy főre eső kibocsátás jelentősen meghaladja a nemzetközi átlagot,

vállaljanak nagyobb szerepet az ambícióemelés finanszírozásában.

Áder János szerint a kibocsátás csökkentése mellett az alkalmazkodásra is legalább akkora gondot kell fordítani.

Elmondta:

Magyarország a világ kibocsátásának mindössze 0,13 százalékáért felel, vállalja ugyanakkor, hogy a 2050-re klímasemleges lesz.

„Egy hónap múlva fenntarthatósági expót és világtalálkozót szervezünk Budapesten, hogy ne csak az ambícióemelés fontosságáról beszéljünk, de a közös cél eléréséhez szükséges megoldásokat, innovációkat, technológiákat is bemutassuk” – zárta hétfő esti glasgow-i felszólalását Áder János.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére