Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar pár a Notre-Dame-i tûzvészről: nagyon megrázó látvány volt

Bokor Gábor

2019.04.17. 14:38

A V4NA hírügynökségnek nyilatkoztak a tûzvész magyar szemtanúi.

A helyszínen tartózkodott egy magyar pár is, akik hosszasan beszámoltak a V4NA hírügynökségnek arról, amit láttak. 

Szívszorító látvány volt. Mindenkit sokkolt, a tragédia előtt egy nappal még be is mentünk a Notre-Dame székesegyházba – mesélte a pár. Cser Anikó Panni éppen a barátjával kirándult Párizsban, amikor egy metróból kijövet meglátták a hatalmas, sárga füstfelhőt. 

Teljesen megdöbbentette az embereket a látvány, nem lehetett tudni, hogy mi történt. Látszódott, hogy komoly baj van, éppen ezért mindenki elkezdett telefonálni, az emberek a rokonaikat hívták"

– mondta a szemtanú, aki szerint rövid idő alatt több tízezres tömeg gyűlt össze, hogy nézze, mivé lesz a kereszténység egyik legnagyobb jelképe. 

Cser Anikó Panni szerint a helyiek és a turisták többsége a hidakról nézte a tűzvészt, azokról különösen jól lehetett látni a lángoló székesegyházat. 

Kinyitották az éttermek ajtajait, a tévéket átkapcsolták a hírcsatornákra"

– folytatta a magyar szemtanú, aki szerint a székesegyház lángolása nagyon megrázó látvány volt, hatalmasak voltak a lángok.

Nem lehetett könnyek nélkül kibírni"

– mondta.

A szemtanú szerint a helyszínen lévők többsége azért imádkozott, hogy a tűzvész ne pusztítsa el teljesen a Notre-Dame-ot, minél hamarabb sikerüljön eloltani a tüzet.

Sokkoltak az események, a csendben a szirénákat lehetett csak hallani, tűzoltóautók, rendőrautók közlekedtek, helikopter körözött a levegőben"

– mesélte Cser, aki arról is beszélt még a V4NA-nak, hogy a sűrű és hatalmas füst ellenére a füst szagát nem lehetett érezni a környéken. A szemtanú barátjával a tragédia előtti napon, vasárnap este voltak misén a Notre-Dame-ban, ezért őket is megrázta a tragédia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére