Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar összefogásra van szükség a román elnyomás ellen

Pörge Béla

2016.11.27. 18:58

Az erdélyi magyar pártok összefogására és közös listára buzdított Kövér László, az Országgyûlés elnöke vasárnap a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön.

A házelnök vasárnap délután egy sajtóbeszélgetésen, este pedig egy közéleti fórumon beszélt arról, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzet a belső ellentétek félretételét kívánja meg.

Kövér László elismerte: az RMDSZ politikusaival az elmúlt években nem nagyon keresték egymás társaságát. Hozzátette: éppen azért vállalta, hogy személyesen vesz részt a magyar összefogás listáját indító RMDSZ kampányában, hogy akik korábban az RMDSZ-szel kapcsolatos kételyeit osztották, azok most is megfontolják a szavait.

Egy potenciális ellenségnek bélyegzett közösség számára luxus, hogy a közösség egyik csoportja potenciális ellenségnek tekintse a másik csoportját"

— jelentette ki Kövér László.

A házelnök szerint Magyarországról nézve is úgy tűnik, sajnos igaz az amit az RMDSZ vezetői kijelentettek: az erdélyi magyarság kilátásai és hangulata, a papíron lévő jogainak érvényesülése az elmúlt 26 évben nem voltak ilyen rosszak.

Kövér László a sepsiszentgyörgyi sajtóbeszélgetésen leszögezte: semmit nem bánt meg, vagy von vissza abból, amit valaha elmondott az erdélyi magyar politikával kapcsolatosan, nem tagadja meg, hogy továbbra is az MPP tiszteletbeli elnöke. Ugyanakkor a jelenlegi történelmi szituáció parancsolóan veti fel az együttműködés szükségességét.

A sepsiszentgyörgyi sajtóbeszélgetés végén Tamás Sándor háromszéki RMDSZ-elnök kifejtette: a december 11-i választásokon azt szeretnék, hogy egyetlen román pártnak se legyen 45 százalékosnál nagyobb támogatottsága, és az RMDSZ-nek 7 százaléka legyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére