Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar kézbe kerülhet a budapesti reptér, zajlanak a tárgyalások az ügyben

888

2020.10.09. 19:30

A Bloomberg információi szerint egy magyarokból álló konzorcium vételi ajánlatot tett a ferihegyi repülőtérre.

A Bloomberg szerint a konzorcium tagjai között között a Mol, illetve Magyarország egyik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel ingatlanbefektető is megtalálható. A felajánlott összegről egyelőre nincs információ. A reptér magyar tulajdonba kerüléséhez azonban szükséges a tulajdonosok jóváhagyása, ugyanis a lap szerint a külföldi tulajdonosok eddig nem tervezték az eladást.

Ismeretes, hogy a repteret a szocialista kormányok adták el külföldi tulajdonba 2005-ben

, ennek köszönhetően komoly profitokat visznek ki az országból – amiből például kanadai nyugdíjasok járnak jól –, miközben több botrány is arról tanúskodott, hogy lehetne jóval többet is fordítani az infrastrukturális fejlesztésekre, sokan kritizálták a reptéri állapotokat – írja a Mandiner.

A ferihegyi repülőteret jelenleg három külföldi tulajdonos birtokolja, a szingapúri állami befektetési alap illetve két kanadai – egy reptereket működtető és egy nyugdíjalap – cég.

A Mandiner szerint a koronajárvány kevés pozitív hatása közé tartozhat az, hogy a repterek piaci értéke bezuhant a légiforgalom leállásával, így rövid távon nem lehet már jelentős profitokat elérni a légiközlekedésben. Szemléletes, hogy a koronavírus miatt az idei évben 90 százalékkal esett a reptér forgalma. Az utasforgalomnak áprilisban 99 százaléka semmisült meg. A többnyire rövid távú szemlélettel bíró külföldi üzleti befektetők emiatt akár meg is válhatnának a reptértől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére