Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar hatóanyag védhet meg a kórházba kerüléstől

888

2021.09.26. 10:15

Több kórházban is zajlanak a vizsgálatok a készítmény hatékonyságáról, ami a koronavírus mellett más légúti betegségekkel szemben is hatásos lehet.

A koronavírus által leginkább veszélyeztetetteken segíthet a magyar fejlesztésű BGP-15 hatóanyag, amivel kapcsolatban kilenc kórházban indulhatnak meg vizsgálatok – írja az Infostart.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A szert még harminc éve szintetizálta egy magyar vegyészcsoport, aki a kettes típusú diabéteszre kerestek gyógyírt, ám a klinikai tesztek végül abbamaradtak. A gyógyszert azonban több külföldi kutatócsoport is vizsgálta, így az elmúlt években több komoly hatására is fény derült, jelenleg pedig a Mitochon Technologies a koronavírus gyógyítása kapcsán folytat kutatásokat.

A cég ügyvezetője, a klinikai programot is irányító Bicskei László elmondta, a szer nagyon erős sejtvédő hatással rendelkezik, ami különösen a súlyos betegségre hajlamosak esetében lehet nagyon fontos.

A szer csökkenti az oxidatív stresszt, javítja a mitokondriális funkciót, lassítja a tüdőfibrózis kialakulását, megakadályozhatja a citokinvihar kialakulását, el tudja kerülni a súlyos szervi károsodást.

– mondta Bicskei, aki szerint a molekula védi a májat, a szívet, a vesét, a vállizmot, a petesejtet, a sejtek energiatermelő rendszerét, fokozva ezzel a stressz elleni természetes védekezőrendszer működését.

A vizsgálatok jelenleg a kettes és a hármas klinikai fázisban vannak, a kecskeméti, a jászberényi és a gyöngyösi kórházban már elindultak, amikhez hamarosan a Dél-pesti Centrumkórház is csatlakozhat. Összesen kilenc kórház vesz részt a vizsgálatokban, melynek végére patikában kapható, vényköteles készítményt szeretnének létrehozni.

A vizsgálatok olyan, otthon lábadozó betegeket érintenek – ennek köszönhetően nem okozván többletterhelést az ellátórendszerre – akik nem rég betegedtek meg és akiknek krónikus betegségei fokozzák a betegség súlyos lefolyásának valószínűségét, így tudják azt vizsgálni, hogy a szermilyen mértékben csökkenti a kórházba kerülés valószínűségét.

A vizsgálatban 660 beteget terveznek vizsgálni, egy beteg számára ez 28 napig tart. Az összegyűjtött és elmezett adatokat ezt követően benyújtják a magyar gyógyszerészeti hatósághoz. Mivel a szer nem koronavírus-specifikus, így a remények szerint más légúti betegségeken is segíthet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Argentínában is felbukkant a majomhimlő

Argentínában két férfit diagnosztizáltak majomhimlő-fertőzéssel: ez volt az első alkalom, hogy a világszerte terjedő vírus jelenlétét Latin-Amerikában is megerősítették.

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Vannak helyzetek, amikor szívesen használjuk a szemléltető kifejezést: a fagyi visszanyal!

Ezek akartak kormányozni

Ezek akartak kormányozni

Ezek akartak utat mutatni a magyar embereknek. Ezek, akik még a saját pártjukban sem képesek rendet tartani. Hálásak lehetünk a honfitársainknak, hogy sokkal okosabbak annál, hogy bármi esélyt adtak volna ennek a baloldali szerencsétlenkedésnek.

Elismerte hibáját a texasi rendőrség az iskolai lövöldözés kapcsán

Elismerte hibáját a texasi rendőrség az iskolai lövöldözés kapcsán

Közben pedig az amerikai Országos Fegyverszövetség (NRA) kiállt a fegyverviselés joga mellett texasi konferenciáján.

Oroszország újra hiperszonikus rakétát tesztelt

Oroszország újra hiperszonikus cirkálórakétát tesztelt sikeresen – jelentette be az orosz védelmi minisztérium szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére