Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar diplomaták ellen áskálódnak Soros amerikai kitartottjai

Horváth József György

2018.01.13. 22:58

Amerikai demokrata párti szenátorok egy csoportja hosszú jelentésben javasolta, hogy Washington ismét tiltson ki magyar köztisztviselõket, csakúgy mint 2014-ben.

Az ügyről a Magyar Idők közölt terjedelmes cikket, melyben kiemelik, hogy a több mint 200 oldalas jelentést a szenátus külügyi bizottságából csak a Demokrata Párt képviselői írták alá. Ezekről a képviselőkről köztudomású, hogy szoros szövetségben állnak Soros Györggyel, ez utóbbira csak egy példa a sok közül az amerikai választási kampányban nyújtott 25 millió dolláros támogatása.

A jelentést aláíró amerikai demokrata szenátorok közül többen vannak olyanok, akik nemcsak közvetve kapcsolódnak Soroshoz, hanem a milliárdos hatalmas összegekkel támogatta is őket. Soros vagy a saját szervezetein keresztül adott pénzt nekik, vagy azokat a központokat hívta ehhez segítségül, amelyek az adományok összegyűjtését koordinálják – ezeket a szerveződéseket PAC (Political Action Committee, vagyis politikai akcióbizottság) elnevezéssel illetik.

A jelentést (amelyben a Magyarországra vonatkozó részt olyan szerzők írásaira alapozzák, mint Lili Bayer vagy a magyarországi Transparency International) aláíró Jeanne Shaheen, Cory Booker, Chris Coons, Ed Markey, Tim Caine, Bob Menendez, Jeff Merkley, Chris Murphy, Tom Udall demokrata szenátorok egyaránt súlyos összegekhez jutottak áldozatos munkájukért. Lássuk a listát:

  • Jeanne Shaheen: 2600 USD, (Soros Fund Management), 25.000 USD ( Senate Majority PAC), 500.000 USD (Soros Fund Management)
  • Cory Booker: 10.000 USD (Soros Fund Management)
  • Chris Coons: 3000 USD (Soros Fund Management)
  • Ed Markey: 34.109 USD (Planned Parenthood PAC), 500.000 USD (Soros Fund Management)
  • Tim Caine: 2000 USD, valamint 3700 USD (Soros Fund Management)
  • Bob Menendez: 582.500 USD (Majority PAC), 100.000 USD (Soros Fund Management)
  • Jeff Merkley: 5100 USD (Soros Fund Management)
  • Chris Murphy: 112.864 USD (Moveon.org)
  • Tom Udall: 5100 USD (Soros Fund Management)

Az jelentés elkészültében nagy szerepe volt egy bizonyos Benjamin Louis Cardin marylandi szenátornak is, akinek a neve szintén ismerősen csenghet Magyarországon: az amerikai Helsinki Bizottság korábbi társelnöke volt az, aki látványosan féltette a CEU-t tavaly márciusban, amit szokás szerint nagy csodálat övezett a balliberális oldalon.

A kampány szemlátomást elkezdődött, és Soros György is mozgósította külföldi embereit. Láthatóan szeretne nyomást gyakorolni, érezhetően szeretne belekontárkodni az áprilisi választásokba. A kérdés már csak az, hogy vajon sikerül-e majd neki?

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére