Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar-amerikai siker: újjáépül Irak legnagyobb keresztény városa

Sümeghi Lóránt

2019.10.26. 14:48

Magyar-amerikai együttműködés keretében épül újjá Irak legnagyobb keresztény városa, a projekt a magyar humanitárius politika alapelve mentén valósul meg, miszerint a segítséget visszük oda, ahol a baj van, nem a bajt hozzuk ide – derül ki a Miniszterelnökség közleményéből.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) a magyar kormány Hungary Helps programjával közösen dolgozik az Iszlám Állam pusztítását elszenvedő Karakos város újjászületéséért. A magyar és amerikai fél között tavaly decemberben aláírt egyetértési megállapodás, valamint Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök májusi találkozójának folyományaként, a USAID csatlakozott az iraki keresztény közösség egyik ősi központjának számító Karakos városának újjáépítésért zajló magyar erőfeszítésekhez.

Ilyen volt a Trump-Orbán csúcs | KÉPEK

Mint ismert, hétfőn a washingtoni Fehér Házban tárgyalt egymással Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A két bevándorlásellenes politikus találkozója felrobbantotta az internetet, rengeteg reakció született mind a közösségi médiában, mind a „hagyományos„ online portálokon. Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalára töltött fel egy közös képet Trumppal: Míg az amerikai elnök a Twitteren [...]

A USAID első karakosi projektje a Szent György Kereskedelmi Központ helyreállítását tűzte ki célul, melyre 330 ezer dollárt különítettek el. A támogatás mértéke a kereskedelmi központ felújításán túl a helyi gazdaság élénkítését is szolgálja. Magyarország a Hungary Helps programon keresztül az elmúlt közel három évben összesen 1,4 millió dollárnyi összeget adományozott a karakosi szír rítusú katolikus érsekség számára, melyet romeltakarításra, aknamentesítésre és lakóépületek újjáépítésére fordítottak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére