Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriát alakítanak ki a közveszélyes betegeknek

MTI

2020.09.25. 20:30

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriai egységet alakítanak ki 3,8 milliárd forintból a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben – közölte a beruházást irányító Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-vel.

Az ÁEEK közleményében azt írta,

a Széchenyi 2020 programban megvalósuló Biztonsági pszichiátria a sürgősségi pszichiátriai ellátás sarokköveként, az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelő ellátást biztosít majd, brit mintát és módszertant alapul véve.

A 30 ágyas Biztonsági pszichiátria 2200 négyzetméteren, zöldmezős beruházásként épül fel.
A fejlesztés magában foglalja az új épület tervezési, kivitelezési munkáit, a bútorzat, az orvostechnikai eszközök, a biztonsági és informatikai berendezések beszerzését, továbbá a szakszemélyzet képzését is.

A földszinti elhelyezés, a mászásbiztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják – írták.
Hozzátették:

a projekt keretei között megkezdődik a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiátriai és addiktológiai osztályainak rekonstrukciója is.

„A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése” elnevezésű projekt összköltsége 4,8 milliárd forint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére