Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma végre kiderül, mitõl etikus egy hacker | ÉLÕ

Bokor Gábor

2017.09.07. 09:42

Élõben közvetítjük a Századvég Gazdaságkutató rendhagyó, Etikus hackerek - a XXI. század gerillái címû konferenciáját, melynek médiapartnere a 888.hu. Kövessetek minket!
FONTOS
  • Mitől etikus egy hacker? Ma kiderül!
  • Biztonságos-e az internet? Ezt is megtudjuk ma!
  • Az etikus hacker pedig lerántja a leplet.
EZ TÖRTÉNIK

12:06 - Véget ért a konferencia

11:45 - Foglyok vagyunk

Békés Márton szerint egészen ijesztő, hogy milyen környezetet hozott létre maga körül az emberiség, hiszen még a szakértőknek is fejtörést okoz egy-egy rendszer. Békés beszámolt arról, hogy volt már arra példa, hogy valaki önvezető autót térített el távolról. A szakértő szerint emiatt az sem kizárt, hogy egyszer a terroristák fogják feltörni egy robotgépjármű rendszerét, és azzal hajtanak a tömegbe.

11:38 - Kiberhadseregek a világ körül

A legtöbb államnak saját kiberhadserege van, amelynek elsődleges feladata a politikai célú információszerzés.

11:35 - Az etikus hacker nem jó kifejezés

Békés Márton szerint az etikus hacker nem is a szó konkrét értelmében vett hacker, és ki kellene találni valami más szót rá, hiszen legális megbízást teljesít. A szakértő szerint nyelvileg is el vannak kenve a határok, emiatt nem lehet pontosan leírni az etikus hacker kifejezést. Ugyanaz a hacker az egyik félnek lehet etikus, míg egy másiknak nem.

11:21 - Véget ért a kávészünet, visszajött mindenki

Már velünk szemben ül kollégánk, Oláh Gellért, Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója és Hubert Csaba információbiztonsági szakember. A beszélgetést Kepe Nóra moderálja.

10:52 - Az etikus hacker előreviszi a szakmát

A szakértők egyetértettek abban, hogy amikor valaki megbízás nélkül feltör egy rendszert, és hozzáfér az adatokhoz, de azokkal nem él vissza, az törvénytelennek minősül. Azonban a hacker a tevékenységével feltárja a biztonsági problémákat és előreviszi a szakmát. Ilyen volt például a hetekkel ezelőtti BKV-botrány is.

10:50- Az etikus hackelés szabályozása és magyarországi helyzete

Kmetty József szerint a jelenlegi szabályozások jók, ám kíváncsian várja, hogy mit fognak tartalmazni a jövőben bevezetendő szabályozások.

10:40 - Az etikus hacker jófiú

Õry Tamás szerint az etikus hacker egy olyan szakértő, akinek pontos feladata van, ám annak eredményét csak a megrendelő tudhatja meg.

10:30 - Az internetbiztonságon spórolnak a legtöbbet

A szakemberek tapasztalatai szerint sokan az internetbiztonságon próbálnak pénzt megtakarítani, azt nem tarják annyira fontosnak. Kmetty József kifejtette, hogy az alacsonyabb büdzsével rendelkező cégek többsége alapszintű biztonsági szintet tart fent.

10:23 - Bonyolult dolog az internetbiztonság

Kmetty József szerint az egyik legnagyobb probléma azzal van, hogy nem tudni a határokat, ugyanis az IT-ipar rendkívüli ütemben fejlődik. Õry Tamás szerint lépcsőzetes szintek vannak, hiszen a megrendelők kiválaszthatják, milyen szintű biztonságot szeretnének a saját vállalatuknál. A Századvég adatai – amelyek a legfrissebb közvélemény-kutatásokon alapulnak – szerint a megkérdezettek 54 százaléka nem tart attól, hogy kibertámadás áldozatává válhat. 

10:16 - Deutsch Tamás elbúcsúzott, jönnek a következő vendégek.

Név szerint Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Õry Tamás, a TR Consult ügyvezetője és Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. operatív igazgatója.

10:15 - Hiába jó a jelszó, ha azt egy cetlire írjuk fel

A politikus szerint az átlag felhasználók bonyolult jelszavakat adnak meg, ami jó, azonban sokan banális hibát követnek el azzal, hogy azt egy lapra felírják és a számítógépük mellé helyezik.

10:10 - A bankszektorban is hatalmas fejlődés,

hiszen az online azonosítás már Magyarországon is elérhető, így nem kell egy esetleges számlanyitáskor bemennie az ügyfélnek a bankba, hogy ott megbizonyosodjanak az alkalmazottak a személyazonosságáról.

10:01 - Sokan nem élnek a védelemmel

A politikus kifejtette, hogy mindenki lakásajtaján zár van, azonban sokan nem védekeznek kellően az interneten, ezért akár a személyes adataik is veszélybe kerülhetnek. Dánia Európában a legbiztonságosabb ország az internethasználat szempontjából, a statisztikák szerint hazánk csak 7-9 százalékkal van a dánoktól elmaradva, ami nem egy rossz eredmény.

Még az év végéig felülvizsgálatra kerül a kiberbiztonsági stratégia.

10:00 - Már tíz óra van és az új órát Deutsch Tamás egy szóviccel indította:

Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de nagyon félek az összeesküvés-gyakorlatoktól"

– mondta.

9:57 - A digitális átalakulás nem csak az informatikai szektort érinti

A miniszterelnöki biztos kifejtette, hogy az IT-szektor fejlődése életünk minden területén megtapasztalható, hiszen az az összes iparágba behálózta már magát. Így egy esetleges informatikai támadás súlyos problémákat okozhat.

9:50 - Deutsch Tamás érkezik

Deutsch Tamás amúgy utoljára több mint egy hete posztolt a Twitterre :(

A politikus beszédének legelején az internet biztonságáról beszélt. Ez kiemelkedően fontos terület, ugyanis az emberek már a személyes adataikat is a világhálón tárolják.

A miniszterelnöki biztos fontosnak tartja, hogy az internethasználattal kapcsolatos veszélyekről mindenki nyíltan beszéljen. A statisztikák szerint minden második internethasználót ért már kibertámadás. A WikiLeaksről és Edward Snowdenről Deutsch Tamás kifejtette, hogy az ő tevékenységük mára már a politikai bulvár részévé vált.

9:45 - Márton Péter nyitóbeszédében a kibertérről és az adatbiztonságról beszélt. 

A vezérigazgató szerint eddig több százezer ember adatai kerülhettek veszélybe világszerte. De az etikus hacker a kiberbiztonságot szolgálja.

9:40 - Indul a konferencia!

Az eseményen Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója mellett Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szólal fel. A beszédek után panelbeszélgetések is lesznek. Az első részben Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Õry Tamás, a TR Consult ügyvezetője és Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató operatív igazgatója fog vitázni. A második felvonásban Békés Márton a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, Hubert Csaba információbiztonsági szakember, kibernyomozó és kollégánk, Oláh Gellért fog részt venni. Azt a vitát Kepe Nóra moderálja majd.

  • Először Márton Péter, a Századvég vezérigazgatója tart beszédet
  • Utána az internetbiztonságról tart előadást Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos
  • Ezután egy panelbeszélgetést hallgathatunk meg arról, hogy mit csinál az etikus hacker
  • Végül az Etikus hackelés, a rendszer és a lázadást c. beszélgetést közvetítjük. Maradjatok velünk! 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A román csendőrség újabb bírságot szabott ki az úzvölgyi temetőt védő székely élőlánc miatt

A román csendőrség újabb bírságot szabott ki az úzvölgyi temetőt védő székely élőlánc miatt

A Kovászna megyei önkormányzat alelnökéhez hasonlóan Hargita megye önkormányzatának elnökét, Borboly Csabát is megbírságolta 3 ezer lejre (204 ezer forint) a román csendőrség az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett békés tüntetés miatt.

Migránspárti freskóval „díszítették” ki Párizst

Migránspárti freskóval „díszítették” ki Párizst

Jövőhéten lesz ugyanis a menekültek nem hivatalos világnapja.

Rengetegen érdeklődnek a babaváró hitel iránt

A babaváró hitelről közölt fontos részleteket Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a Magyar Nemzetben. Az interjúból kiderült az is, hogy rengetegen érdeklődnek a konstrukció iránt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére