Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma ítélhetik el a Gyurcsány-kormány titkosszolgáit

Bokor Gábor

2017.10.19. 08:28

A 2011-ben kezdõdött ügyben ma hirdetnek elsõfokú ítéletet. A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetõinek és Jakubinyi Róbertnek vesztegetés miatt kell bíróság elé állnia.

A Kaposvári Törvényszék ma hirdet elsőfokú ítéletet a folytatólagosan elkövetett hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt Jakubinyi Róbert és két társa ellen kezdődött perben.

Jakubinyi irányította a több szempontból is gyanús, a titkosszolgálattal jó kapcsolatban lévő Egymásért, Egy-másért Alapítványt is. A Magyar Idők úgy tudja, hogy Jakubinyi társa, Földesi-Szabó László részletes vallomást tett az adócsalási-csempészési ügyben, amelyben őt végül hat évre ítélték.

Az alapítványt irányító Jakubinyi megszökött, ám a hatóságoknak 2011-ben Bécsben sikerült elfogniuk. Az osztrák hatóságok nem sokkal ezután át is adták a magyar rendőröknek. A Központi Nyomozó Főügyészség 2013 októberében emelt vádat Jakubinyi, valamint Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója és Gyarmati György, a hivatal volt osztályvezetője ellen.

Földesi-Szabó korábban elmondta, hogy a közhasznú szervezet a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett évekig.

Galambos Lajos mintegy 150 millió forintot, Gyarmati György százmillió forintot, Simon Ibolya, a hivatal akkori jogásza pedig több hónapon keresztül havi 1-1,5 millió forintot kapott"

– állt Földesi-Szabó vallomásában.

A per zárt ajtók mögött zajlik, ugyanis az eljárás minden részlete államtitoknak minősül. A tárgyalás során csak az ítélet rendelkező részét hirdetik ki nyilvánosan. A sajtónak csak annyit árulnak majd el, hogy a bíróság bűnösnek találta-e a vádlottakat, és ha igen, milyen ítéletet szabtak ki rájuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére