Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma éjfélig még jelentkezhetsz egyetemre, fõsulira

Forisek Ádám

2018.02.15. 08:41

Ma éjfélig lehet jelentkezni a felsõoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire az e-felvételin keresztül.

A szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan képzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre ma éjfélig nyújthatják be kérelmüket a diákok az e-felvételin keresztül.

Aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forint kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

A jelentkezéseket 2018. február 20-ig kell hitelesíteni Ügyfélkapuval vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal címére postán elküldött hitelesítő adatlappal.

A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy helyre, rendelkezik a továbbtanuláshoz az adott jelentkezésnek megfelelő végzettséggel, alap-, osztatlan és mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések esetében:

  • legalább érettségi bizonyítvánnyal, mesterképzések esetében oklevéllel;
  • az adott képzésen meghatározott határt elérő felvételi pontszámmal;
  • továbbá megfelel az adott szakon meghatározott egyéb feltételeknek (például orvosi alkalmasság, egyéb előírt szakképesítés vagy szakképzettség megléte, alkalmassági vizsga teljesítése).

Szintén csütörtök a határidő a tavaszi érettségikre való jelentkezéseknél. Idén az érettségivizsga-időszak május 4-től június 29-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 4-28. között rendezik. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete június 7., a vége június 14. A középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 18-tól 29-ig tart.

Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő-, pótló- és javítóvizsgát tehetnek – összegzi az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére