Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ligetvédés: impotencia a köbön

Sümeghi Lóránt

2016.08.12. 08:58

A tiltakozások ellenére jottányit sem csúszott a Liget Budapest projekt beruházás ütemterve: a Városligetben jelenleg két területen, a Magyar Zene Háza és a Közlekedési Múzeum területén is hatékonyan bontják a romos házakat.

A tiltakozások ellenére jottányit sem csúszott a Liget Budapest projekt beruházás ütemterve: a Városligetben jelenleg két területen, a Magyar Zene Háza és a Közlekedési Múzeum területén is hatékonyan bontják a romos házakat - írja a Magyar Idők.

A lap beszámolója szerint az eredeti ütemtervet tartva, az épületek bontása a leendő Magyar Zene Háza helyén szeptemberben, míg a Közlekedési Múzeum területén október végéig fejeződik be. 

A felszín alatt bővített kupolás Közlekedési Múzeumot 2019-ben vehetik birtokba majd a látogatók, míg a Liget Budapest projekt részeként az egykori Hungexpo-irodák helyén létrehozandó Magyar Zene Házát egy évvel korábban, már 2018-ban élvezhetik majd a fővárosiak.

Mind a két említett helyszínen március óta tüntetéseket, blokádokat szerveztek a magukat Ligetvédőnek nevező aktivisták, akik a bíróságon be nem jegyzett, a közösségi oldalakon szerveződött civil csoportok tagjainak mondják magukat. Mi több, az aktivisták többször egymással is összevesztek. Nemcsak azon, hogy épp melyik helyszínen hisztizzenek, és melyik munkagépet tartóztassák fel, hanem pénzügyi viták is támadtak.

Ugyanis az értesülések szerint az egyik aktivista nem tudott vádlói szerint elszámolni a Ligetvédőkhöz számos szálon kötődő „Országvédők Tábora” mozgalom által gyűjtött adománnyal - harmincezer forinttal -, amelyet a férfi molinókészítésre vett fel.

Miután felszólították, hogy ne használja a mozgalom nevét, ne hozzon létre arra hivatkozva bankszámlát, és azon ne gyűjtsön adományt nevükben, a megvádolt aktivista törölte az Országvédők egyik alapítóját a mozgalom közösségi oldaláról.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére