Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liget-projekt: "meg kell újítani a parkot, hogy újra birtokba vehessék a budapestiek"

888.hu

2018.06.30. 14:25

A mandiner.hu interjút készített Dr. Gyorgyevics Benedekkel, a Városliget Zrt. vezérigazgatójával. A szakember kiemelte, hogy növekedni fog a zöldfelület a Ligetben, valamint beszélt arról is, hogy ez nem egy egyszerû ingatlanfejlesztési projekt, hanem "hosszú távra szóló kultúrafejlesztés".

A mandiner.hu interjút készített Dr. Gyorgyevics Benedekkel, a Városliget Zrt. vezérigazgatójával. A szakember kiemelte, hogy növekedni fog a zöldfelület a Ligetben, valamint beszélt arról is, hogy ez nem egy egyszerű ingatlanfejlesztési projekt, hanem "hosszú távra szóló kultúrafejlesztés".

Mint ismert, a Liget Projekt sok vitát váltott ki az elmúlt években. Az úgynevezett "ligetvédők" – többnyire balliberálisok, punkok, anarchisták – számos esetben kerültek összetűzésbe az építkezésen dolgozókkal. Vannak akik csípőből ellenzik, hogy hozzányúljanak a Ligethez és vannak, akik szerint ideje, hogy megszépüljön Budapest leghíresebb parkja. (Ez utóbbi elképzelés mellett számos esetben kiállt a 888 is).

Gyorgyevics kiemelte, hogy új épületeket kizárólag a régiek helyére fognak építeni.

Aki azt gondolja, hogy épületeket fogunk ledobálni a park közepébe, az hazudik vagy szándékosan dezinformál. Egyébként azt gondolom, hogy a kezdeti, leginkább politikai motiváltságú tiltakozások mostanra gyakorlatilag teljesen megszűntek. Azok, akik még mindig tiltakoznak, látványosan elveszítették a háttérbázisukat"

– mondta a vezérigazgató. Kiemelte, hogy a Városliget megújítására nagy szükség van, a park ugyanis mára lepusztult.

Meg kell újítani a parkot, hogy újra birtokba vehessék a budapestiek, hogy újra egy vonzó és hagyományaihoz méltó hellyé válhasson"

– mondta.

A Liget megújításával kapcsolatban úgy fogalmazott a vezérigazgató, hogy

ami itt most történik, az nem pusztán ingatlanfejlesztés, hanem a millenniumi kor óta a legnagyobb kulturális tartalmú fejlesztés az országban".

A projekt költségeiről úgy fogalmazott, hogy körülbelül egy 10 éves időszakra 1 milliárd euróról beszélhetünk, de ebből "egy egész városrészt" fejlesztenek.

Jó hír lehet a nagyközönségnek, hogy Gyorgyevics Benedek szerint 2018 októberében újra megnyílik a Szépművészeti Múzeum. Emellett a Holnemvolt Vár is megnyitotta kapuit.

A tervek szerint 2020 nyarán már látogatható lesz az új Néprajzi Múzeum"

– mondta a vezérigazgató.

Ezeken kívül számos érdekes részletet tudhatsz meg a megújuló Ligettel kapcsolatban ide kattintva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére