Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Libsik, lefõtt a kávé: rekordmértékben nõtt a magyar gazdaság

888.hu

2018.12.06. 09:20

Uniós élmezõnyben az ország; szinte minden ágazat hozzájárult a bõvüléshez. A várakozásokat jócskán felülmúló GDP-adatok érkeztek.

A részletes kimutatás szerint rekordmértékű növekedés volt a harmadik negyedévben, így szinte biztos, hogy az év elején megfogalmazott piaci és kormányzati célokat is túlnőheti idén a konjunktúra – írja elemzésében a Magyar Idők.

A bruttó hazai termék a harmadik negyedévben 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért adatokat, a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 5,2, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal tegnap kiadott részletes adatközléséből.

A növekedéshez a legtöbb nemzetgazdasági ág hozzájárult, a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások. A gazdasági teljesítmény az év első kilenc hónapjában a kiigazítás nélküli adatok alapján 4,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az 1995 óta rendelkezésre álló adatok alapján soha korábban nem volt ekkora mértékű növekedés hazánkban. Az első három negyedévi érték alapján a második helyen áll Magyarország a ma ismert uniós növekedési rangsorban – kommentálta a részletes adatokat a Pénzügyminisztérium.

Trianon óta nem állt ilyen jól Magyarország

A mostani növekedési ciklus óriási sikertörténetként fog bevonulni a magyar gazdaságtörténetbe: 7 éve nő a gazdaság, Trianon óta nem fordult elő, hogy a fizetési mérleg, az államháztartás és a külkereskedelmi mérleg is egyensúlyban legyen. Ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság, a következő leszálló ágba egyensúlyi problémák nélkül fogunk belemenni – mondta korábban a Magyar Bankszövetség elnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére