Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lezárulhat a 2003 óta húzódó Kulcsár-ügy

Kékes Viki

2017.03.01. 09:58

Április 12-én jogerõs ítélet születhet a 8 milliárdos kárt okozó brókerbotrányban.

Április 12-én akár jogerős ítélet is születhet a 2003 óta húzódó Kulcsár-ügyben. A brókerbotrány – a Tocsik- és a Postabank-pert megelőzve – átveheti a vezető helyet a legtovább húzódó gazdasági bűncselekmények toplistáján – írja a Magyar Idők.

Kulcsár Attila és vádlott társai ellen 12 éve nyújtották be a vádiratot. A K&H Equities egykori vezető brókerét a Fővárosi Bíróság 2008. augusztus 28-án bűnösnek találta, és nyolc év börtönre, valamint 230 millió forint értékű vagyonelkobzásra ítélte. Bő másfél évvel később azonban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárást rendelt el. Ez – 2015-ben – a vagyonelkobzás összegének változatlanul hagyása mellett, a korábbinál enyhébb, 6 év 6 hónap szabadságvesztés kiszabásával zárult.

A vádhatóság azonban az eset súlyára tekintettel csak egy ennél szigorúbb büntetést tartott elfogadhatónak, ezért fellebbezést nyújtott be. Az ügyészség azzal érvelt, hogy az exbróker öt éven át folytatólagosan követte el a sikkasztást, közben másokat is bűnbe sodort. Ráadásul a 23 milliárd forintos elkövetési érték körülbelül negyvenötszöröse a törvényben megfogalmazott „különösen nagy értéknek”.

Kulcsár Attila VIP-listáján számos, a baloldalhoz köthető név szerepelt: Dunai György, a Betonút Rt. és Pintér Dezső, a TV2 akkori vezetője, de Forró Tamásnak, a Nap-kelte egyik műsorvezetőjének a cége, a Tízezer Tömegkommunikációs és Ügynöki Kft. is rajta volt, csakúgy, mint az MSZP akkori elnökének, Kovács Lászlónak a barátnője, Endrényi Éva, vagy Karl Imre egykori szocialista politikus. A brókerbotrányban fontos szerepet játszott még a Schönthal Henrikhez kötődő a Montrade Ltd. és az Inter-Európa Bank, amelynek négy éven át, 2002. április 29-ig Medgyessy Péter volt az igazgatósági elnöke.

Hasonlóan a Kulcsár-ügyhöz, a ’90-es évek két legnagyobb gazdasági botránya, a Princz Gábor nevével fémjelzett Postabank-, valamint a Tocsik-ügy megoldása is több mint egy évtizedre munkát adott a magyar igazságszolgáltatásnak. A Tocsik-ügynek politikai szála is volt: Boldvai László szocialista képviselő és Vitos Zoltán nevű embere, továbbá Budai György „SZDSZ-közeli vállalkozó” nagyobb összeget követelt Tocsiktól.

Az ügyvédnő kétszer is több mint százmillió forintot fizetett ki nekik sikerdíjából, mert megbízatásának visszavonásával fenyegették. A Postabank-ügy felgöngyölítése szintén eposzi hosszúságú volt. A Veres János vezette pénzügyi tárca nem volt hajlandó beterjeszteni az előírt bizonyítékokat és nem kérte igazságügyi szakértő kirendelését sem. Gyaníthatóan ennek az az oka, hogy Verest a tárca élén váltó Oszkó Péter addig a Deloitte vezetője volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Frontex szerint idén 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex jelentése szerint 2021 első tíz hónapjában 2020 azonos időszakához képest 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

A britek száműzték a kormányzati kommunikációból a karácsonyt

A brit köztisztviselők kihúzták a „karácsony” szót egy tervezett kormányzati kampányból, mert attól tartanak, hogy a kifejezés sérti a kisebbségeket.

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely egy videó tanúsága szerint a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, mivel autója ilyenkor a buszsávot használja.

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatja be könyvét, amelyben arról ír, hogy élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzser korában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Mindezt a volt elnök korábbi segítője, Sam Nunberg kotyogta el a a Breitbart News-nak.

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Szükséges lenne megállítani mind a hármat, még mielőtt hatalmas nagy károkat nem tesznek hazánkban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére