Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemberget is visszafoglaljuk: ott is lesz Magyar Ház

888.hu

2018.07.07. 17:12

Magyar Házat alakítanak ki a Kárpátaljával szomszédos Lembergben is - az errõl szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

A jogszabály a Lembergi Magyarok Kulturális Szövetsége (LMKSZ) elhelyezésének biztosításával kapcsolatos intézkedésekről rendelkezik. A magyar kormány támogatja, hogy a lembergi szórványmagyarság nemzettudatának megőrzéséért, identitásának, nyelvének, kultúrájának erősítéséért Magyar Házat alakítsanak ki. A kabinet ezért felkéri a külgazdasági és külügyminisztert, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával gondoskodjon arról, hogy a magyar állam egy kijelölt, csaknem kétszáz négyzetméter hasznos alapterületű lakóház és egy telek tulajdonjogát megszerezze. A költségek nem haladhatják meg a 100 millió forintot.

A Kárpáti Igaz Szó megjegyzi, hogy  legutóbb a kárpátaljai megyeszékhelyen avattak ilyen típusú közösségi létesítményt, ami egyúttal az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) székháza.

Ungváron később újabb avatás is lesz, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) költözhet egy többszintes, impozáns épületbe, miután idén kétszer is barbár támadás érte a szövetség eddigi központját, és a második robbantásos merényletben az szinte teljesen kiégett. Hamarosan Magyar Házat avatnak Munkácson, Beregszászon, Nagyszőllősön és Nagydobronyban is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére