Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leléptük az EU-t

888.hu, MTI

2021.05.21. 21:50

A sikeres oltási program és a kormányzati intézkedések lépéselőnyhöz juttatták Magyarországot, gazdasága ezért hamarabb indulhat újra, mint más EU-tagállamoké – nyilatkozta az MTI-nek Varga Mihály telefonon pénteken, az uniós pénzügyminiszterek lisszaboni tanácskozását követően.

A tárcavezető közölte, hogy a rendezvényen beszámolt a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről, többek között az adócsökkentésekről, a beruházásösztönző támogatásokról, a hitelmoratóriumról, és a munkahelyek megvédéséről. Ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy belföldön a munkanélküliségi ráta 4 százalék közelében maradt, míg az uniós átlag 7,5 százalék – tette hozzá.

A pénzügyminiszter szavai szerint a tanácskozás igazolta a kormány gazdaságpolitikáját. Mint mondta, a résztvevők egyetértettek abban, hogy a fellendülést Magyarországhoz hasonlóan aktív, támogató költségvetési politikával kell ösztönözni.

Az adósság- és hiánycsökkentésre ezt követően kerülhet sor, de az európai döntéshozók még vitatkoznak arról, hogy mikor kell visszatérni a szigorúbb feltételekhez”

– tette hozzá.

Varga Mihály megerősítette, hogy Magyarország célnak tekinti az uniós gazdaság mielőbbi újraindulását, és úgy vélte, Magyarországnak minden esélye megvan arra, hogy a visegrádi államokkal együtt ismét az EU gazdasági motorja legyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére