Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leléptük az EU-t

888.hu, MTI

2021.05.21. 21:50

A sikeres oltási program és a kormányzati intézkedések lépéselőnyhöz juttatták Magyarországot, gazdasága ezért hamarabb indulhat újra, mint más EU-tagállamoké – nyilatkozta az MTI-nek Varga Mihály telefonon pénteken, az uniós pénzügyminiszterek lisszaboni tanácskozását követően.

A tárcavezető közölte, hogy a rendezvényen beszámolt a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről, többek között az adócsökkentésekről, a beruházásösztönző támogatásokról, a hitelmoratóriumról, és a munkahelyek megvédéséről. Ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy belföldön a munkanélküliségi ráta 4 százalék közelében maradt, míg az uniós átlag 7,5 százalék – tette hozzá.

A pénzügyminiszter szavai szerint a tanácskozás igazolta a kormány gazdaságpolitikáját. Mint mondta, a résztvevők egyetértettek abban, hogy a fellendülést Magyarországhoz hasonlóan aktív, támogató költségvetési politikával kell ösztönözni.

Az adósság- és hiánycsökkentésre ezt követően kerülhet sor, de az európai döntéshozók még vitatkoznak arról, hogy mikor kell visszatérni a szigorúbb feltételekhez”

– tette hozzá.

Varga Mihály megerősítette, hogy Magyarország célnak tekinti az uniós gazdaság mielőbbi újraindulását, és úgy vélte, Magyarországnak minden esélye megvan arra, hogy a visegrádi államokkal együtt ismét az EU gazdasági motorja legyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére