Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lejárt a visszalépések határideje

888.hu

2018.04.07. 12:29

Szombaton 11 órakor lejárt az országgyûlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdõdött a választás.

A Nemzeti Választási Bizottság március végén fogadta el iránymutatását a jelöltek visszalépésének időpontjáról.

Az iránymutatás szerint az országgyűlési választáson a szavazás megkezdésének időpontja a voksolást legkorábban indító külképviselet kezdési időpontja, azaz – Magyarország külképviseleteinek elhelyezkedésére tekintettel – a szavazást megelőző napon közép-európai idő szerint 11 óra.

Az időeltolódás miatt az amerikai kontinensen már szombaton megtartják a szavazást, legkorábban a brazíliavárosi, a Sao Paulo-i, a Buenos Aires-i és a Santiago de Chile-i külképviselet nyitott ki, közép-európai idő szerint szombaton 11 órakor.

Annak érdekében, hogy a külképviseleteken és a magyarországi szavazókörökben azonos adattartalmú szavazólapokon történhessen a szavazás, az egyéni választókerületi jelölt tehát szombaton 11 óráig tehette meg a jelöltségről lemondó nyilatkozatát.

A lemondott jelölt nevét "lehúzzák" a szavazólapról, és a jelölt kieséséről a szavazatszámláló bizottság a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen is tájékoztatja a választópolgárokat.

Visszalépések

Megírtuk, hogy a hazug hódmezővásárhelyi polgármester arra kérte a helyi MSZP-s jelöltet, hogy lépjen vissza a Jobbik javára – és akkor a polgármester a szocialistákat támogatja szavazatával. A visszalépésről nem kaptunk hírt – ha ez változna, cikkünket frissítjük.

Harangozó Tamás a szocik szekszárdi jelöltje az utolsó pillanatban, a határidő lejárta előtt pár perccel jelentette be, hogy visszalép az LMP-s Hadházy Ákos javára.

Óbudán a profi sivalkodó Szabó Tímea lépett vissza az MSZP-P javára, a Miskolc 2-esben pedig az LMP-s jelölt lépett vissza Varga László (MSZP-P) javára.

Az LMP még korábban visszalépett néhány helyen, ezek Budapest 15. körzet, Csepel, Dunakeszi és Veszprém.

Alakulnak a dolgok, a választók most már tisztábban láthatják, hogy kik Soros jelöltjei.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére