Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehet, hogy soha nem derül ki, miért történt a busztragédia

Sümeghi Lóránt

2017.01.25. 09:35

A veronai buszbaleset helyszínén a magyar rendõrök nem látták annak nyomát, hogy defektet kapott volna a jármû - mondta Óberling József rendõr ezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti fõosztályvezetõje az M1 aktuális csatorna szerda reggeli mûsorában.
A rendőr ezredes elmondta, hogy az olasz hatóságok kérésére magyar rendőrök utaztak a hétvégén Olaszországba, a 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset helyszínére.

Ettől függetlenül a nyomozást az olasz hatóságok folytatják. Az általa vezetett háromtagú magyar szakértői csoport abban segített, hogy minél gyorsabban, minél pontosabb információhoz jussanak az olasz kollégák. Segítettek az utaslistát is tisztázni – említette meg Óberling József. Emellett a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az autóbusz-üzemeltető telephelyen lefoglalták a jármű műszaki okmányait, valamint a sofőrök papírjait, és azokat 24 órán belül átadták az olasz hatóságoknak.

A főosztályvezető elmondta, hogy a baleset helyszínén sem az aszfalton, sem az autóbuszon – a gumiabroncs maradványán, a keréktárcsán – nem láttak olyan nyomot, amely defektre utalt volna. Közlése szerint az objektív bizonyítékok gyakorlatilag megsemmisültek.

Az is lehet, hogy sosem derül ki, pontosan miért, hogyan történt a baleset"

– fogalmazott.

Ismeretes, múlt péntek éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére