Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lefõtt a kávé a sivalkodóknak: Magyarország az EU élvonalába tartozik a közbeszerzési eljárások átláthatósága alapján

Bokor Gábor

2017.09.13. 16:28

A Közbeszerzési Hatóság (KH) elnöke szerdán egy háttérbeszélgetésen elmondta, hogy a magyarországi közbeszerzési eljárások teljesen átláthatóak az Európai Bizottság legfrissebb adatai szerint, ezzel Magyarország az európai uniós országok között az élvonalhoz tartozik.

Az első nyolc hónapban a nagy értékű közbeszerzési eljárások több mint 88 százalékát nyílt eljárásként folytatták le, az eljárások 85 százaléka zajlott le eredményesen, amelyekre felhívásonként átlagosan 8 ajánlat érkezett"

– ismertette Rigó Csaba.

A hatóság statisztikái szerint az egyajánlatos eljárások aránya az első fél évben 17 százalék volt, 2016 azonos időszakához képest mintegy 3 százalékkal csökkent. A szakértő jelentős eredményként értékelte, hogy az első fél évben csaknem 40 százalékkal csökkent a hirdetmény nélküli eljárások száma az elmúlt év azonos időszakához képest.

Magyarországon a közbeszerzésekre vonatkozó valamennyi adat az interneten keresztül elérhető, ezért az ország a közbeszerzési eljárások átláthatósága szempontjából uniós összehasonlításban az élvonalhoz tartozik, olyan országokat megelőzve, mint Dánia, Finnország, Hollandia és Svédország"

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére