Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lebukott a zsidókat listázó Gyöngyösi Márton

888.hu

2019.03.01. 16:35

A Jobbik alelnöke egy nemrég készült interjúban azt állította, hogy a zsidókat listázó beszédére Vona Gábor kényszerítette, valamint nem is szívesen vállalta el azt. Egy videófelvétel azonban egészen másról árulkodik. A listázós beszéd után fél évvel a nyilvánosság elõtt állt ki korábbi gondolatai mellett, megismételve antiszemita kijelentéseit.

A jobbikos Gyöngyösi Márton 2012-ben a zsidó származású, izraeli-magyar kettős állampolgárok listázására szólított fel az Országgyűlésben. Az antiszemita kijelentések kapcsán egy februári interjúban Gyöngyösi azzal magyarázkodott, hogy Vona Gábor kérte tőle, hogy a témával kapcsolatban tegyen fel azonnali kérdést a parlamentben. Gyöngyösi mindezt azzal magyarázta, hogy akkoriban indult egy izraeli hadművelet a Gázai-övezet ellen, amelynek civilek is áldozatul estek.

Ezzel kapcsolatban a Jobbik tüntetést tartott a budapesti izraeli nagykövetség előtt, ahol Vona Gábor felolvasott öt követelést. Ezek között szerepelt az izraeli-magyar kettős állampolgárok, országgyűlési képviselők listázása. A történet szerint később a parlamentben Vona arra utasította Gyöngyösit, hogy tegyen fel egy erre vonatkozó kérdést. Gyöngyösi így nyilatkozott erről a februári interjúban:

Felelőtlenül elvállaltam egy feladatot, amivel a szívem mélyén nem értettem egyet, ennek megfelelően nem is tudtam kivitelezni. Ennyi történt. És persze úgysem hiszi már el nekem senki, de a Jobbikban akkoriban sem volt jellemző, hogy egymás között zsidózgassunk kedvünkre zárt ajtók mögött"

– mondta a politikus.

Az interjúban kiemelte, hogy bár a Jobbikban a kezdetekkor "tudatosan játszottunk rá a rasszista, antiszemita érzésekre", ám hozzátette, hogy a Jobbik nem egy rasszista, antiszemita közösség. A zsidó állammal kapcsolatban elmondta az interjúban, hogy

Izrael létjogosultsága számunkra nem kérdés, az önvédelemhez is joga van, de engedtessék meg, hogy az emberi jogokra is felhívjuk a figyelmet."

A zsidó képviselők listázásával kapcsolatban pedig azt mondta, hogy

az a felszólalásom igenis elítélendő és megengedhetetlen."

Az Origo azonban megtalált egy felvételt, amely 2013-ban a Jobbik majálisán készült, tehát nagyjából fél évvel a listázós beszéd után.

Izraeli nagykövet, nemzetbiztonsági kockázat, hadüzenet

Gyöngyösi az interjúban azt a magyarázatot adta a zsidókat listázó beszédre, hogy a feladatot Vonától kapta, azzal nem értett egyet, de lojalitásból elvállalta. Csakhogy egy fél évvel a botrány után készült videó ennek az ellenkezőjéről tanúskodik.

 

Izrael állam budapesti nagykövete volt az, aki a leghangosabban sipítozott, amikor elhangzott a november 26-i beszédem"

– hallható a videón.

Gyöngyösi szerint minden zsidó nemzetbiztonsági kockázatot jelent – erről beszélt a politikus fél évvel azután, hogy állítólag megbánta felszólalását.

Akkor, amikor a magyar-izraeli kettős állampolgárokat kiragadjuk a kettős állampolgárok népes köréből, akkor ezt a Jobbik egyrészről azért teszi, mert egy olyan államnak, mint a zsidó állam, Izrael állam, amely nemzetközi jogot megalakulása óta semmibe veszi, és a palesztinokkal szemben a népirtás minden eszközét beveti, legyen szó Gázai-övezetről, Ciszjordániáról. (...) Ennek az államnak minden egyes állampolgára járjon bárhol is, bárhol a világon, bizony-bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent

– fejtette ki Gyöngyösi.

Simon Peresz hírhedt beszédével kapcsolatban pedig hadüzenetet emlegetett Gyöngyösi.

Ez Magyarországra vonatkoztatott nyílt hadüzenet. Ezért a magyar diplomáciának sokkal erőteljesebben kellett volna fellépnie ebben a kérdésben, és Izrael állammal akár odáig elmenni, ha már a hadüzenethez nincs erőnk, mint ami egy ilyen esetben az adekvát válasz lenne, hogy minimum a diplomáciai kapcsolatokat jegeljük, vagy azokat teljesen felbontjuk”

– fogalmazott.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Juncker calls Orbán a „blind national politician”, gets smacked by the Hungarian PM

Juncker calls Orbán a „blind national politician”, gets smacked by the Hungarian PM

In his regular Friday morning radio interview, Viktor Orbán mainly talked about the new European Commission – and slammed the failed former President of the European Commission, Jean-Claude Juncker.

Varga Judit ma oszt kötényt Brüsszelnek

Varga Judit ma oszt kötényt Brüsszelnek

Hazánk újdonsült igazságügyi minisztere, Varga Judit, ki nem mellesleg igazolt labdarúgó az FC Saint-Michel labdarúgócsapatánál, Brüsszelbe látogat, hol ismét a jogállamiság lesz terítéken. Ki gondolta volna?

A Ligetben jön létre Magyarország első „okosvárosrésze”

Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt Smart Liget koncepciójának köszönhetően, az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Tarlós vezet a bohócok előtt

Tarlós vezet a bohócok előtt

Szűk egy hónappal az önkormányzati választások előtt Tarlós István vezet a budapesti főpolgármester-jelöltek versenyében. Karácsony Gergely a második, Puzsér Róbert a harmadik, Berki Krisztián pedig a negyedik helyen áll a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint.

Ez lett a sorsa a buddhista templomból kimentett tigriseknek

Ez lett a sorsa a buddhista templomból kimentett tigriseknek

Vírusfertőzésben pusztult el a hírhedt thaiföldi Tigris Templomból kimentett nagymacskák több mint fele a helyi média szerint.

Miskolci Cinefest: kiszakadva a hollywoodi tömegfilmek popcornszagú világából, vissza a klasszikus filmművészetbe

Miskolci Cinefest: kiszakadva a hollywoodi tömegfilmek popcornszagú világából, vissza a klasszikus filmművészetbe

Idén szeptember 13 és 21. között rendezik meg a 16. Cinefest Nemzetközi Filmfesztivált. Élménybeszámoló az első hétvégéről.

Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

Salvini: ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!

Salvini: ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az  olaszokat az „Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére