Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Le Monde: Közép-Európa jobban kezelte a járványt, mint Nyugat-Európa

Békési Marcell

2020.04.28. 08:13

A lap helyi tudósítója nem osztja az Európai Unió magyar demokráciával kapcsolatos aggodalmát.

A piacvezető francia liberális napilap mai kiadásában egy közép-európai körképet festett le olvasóinak, ahol a Le Monde régiónkért felelős munkatársa, Jean-Baptiste Chastand leírta benyomását néhány országról, köztük hazánkról.

Általánosságban elmondta, hogy a Nyugathoz képest korábban hoztunk hatékonyabb intézkedéseket, és lakosságunk is fegyelmezettebben viselkedett.

Külön kérdésre kifejtette, hogy ennek az anomáliának nem az az oka, hogy nálunk kisebb a népsűrűség, hiszen ez Franciaország Párizson kívül eső részénél éppenséggel némileg magasabb is régiónkban, a dolgot inkább azzal indokolta, hogy

  • a régióban az egészségügyi rendszer sérülékenyebb, emiatt a az egyes kormányok kénytelenek voltak korábban szigorúbb intézkedéseket hozni,
  • a lakossági fegyelmet pedig azzal magyarázta, hogy az emberek is jobban tartottak addigra a járványtól, mire az ideért.

A Le Monde riporterének az egyik kérdése természetesen az elmaradhatatlan demokráciaféltés volt Magyarországgal kapcsolatban, azonban a tudósító gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Mint írta:

Az európai és hazai ellenzék kritikáival szemben Magyarország korábban már megvédte álláspontját, és kijelentette, hogy akadályok nélkül visszaáll majd a normális rend, mihelyst a válság lezárul.

 

A cikk írója egyébként korábban már többször is démonizálta Magyarországot – legutóbb például azért, mert a kormány a hadsereget is bevetette a járványellenes küzdelem során –, de ezek után úgy tűnik, a koronavírussal kapcsolatban még a nyugati liberális sajtó is korrektebb, mint a magyar ellenzék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére