Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lázár szerint a Jobbik feltûnõen csendes migránsügyben

888.hu

2016.09.29. 17:28

A kormány és a Fidesz is egyértelmûen ellenzi a migránsok betelepítését, és látszólag a Jobbik sem örülne, ha Magyarországot több százezer muzulmán özönlené el, ám egyelõre semmit nem tesznek ennek megakadályozása érdekében. Alig, vagy inkább egyáltalán nem kampányolnak, sõt egyesek szerint a Jobbik egyre inkább Brüsszel álláspontját képviseli.

A Jobbik feltűnően halk, sőt néma a kvótanépszavazás ügyét illetően"

 – mondta Lázár János a 888.hu kérdésére válaszolva. 

Vona Gábor egyik korábbi interjújában azt mondta, hogy ha érvénytelen lesz a népszavazás, akkor Orbánnak le kell mondania. Lázár szerint szó nincs lemondásról ám nyomatékosította, hogy az amúgy hangoskodó Jobbik feltűnően halk a népszavazás ügyében. 

A 888.hu kérdésre válaszolva Lázár azt is elmondta, hogy sok jobbikos és szocialista szavazóval találkozott már, és mind elmennek a vasárnapi választásokra, habár a miniszternek is szemet szúrt az a tény, hogy a Jobbik egyáltalán nem kampányol a migránsok betelepítése ellen. 

Vona hazaárulót csinált magából 

Még a nyáron Vona Gábor az EMI táborban világosan kifejtette, hogy aki nem megy el és nem szavaz nemmel, sőt, aki nem igyekszik maga körül mindenkit meggyőzni arról, hogy cselekedjen ugyanúgy, az hazaáruló. Ezen logika mentén haladva, mintha visszafelé sült volna el Vona puskája, hiszen egyáltalán nem vettek részt a kvótaellenes népszavazás kampányában. 

Egyes jobbikos források szerint Vona Gábor már-már a Brüsszel oldalára állt a népszavazás ügyében. Többen megjegyezték, hogy:

A nemzeti érdeket most úgy lehetne a leginkább szolgálni, ha a Jobbik most félretenné a kormány ellen érzett ellenszenvét és minden kommunikációs erejét arra összpontosítaná, hogy minél több ember menjen el szavazni és szavazzon nemmel."

Több jobbikosban ellentmondásos érzelmeket váltott ki az a tény, hogy Hack Péter egykori SZDSZ-es politikus is a kvóta ellen kampányol, míg a Jobbik egyáltalán nem emeli fel a szavát a migráció megfékezése érdekében. 

Amikor tősgyökeres jobbikosokat kérdeztem a pártjuk ellentmondásos tevékenységéről, az egyik ezt válaszolta: 

Ha ezt a Hit Gyülekezetének diakónusa ilyen világosan látja, akkor elvárható lenne, hogy a Jobbik elnöksége is átlássa és annak megfelelően kommunikáljon."

 Az, hogy a Vona Gábor által vezetett Jobbik miért ilyen halk a migráció kérdésében egyelőre rejtély. 

Feltehetően a Jobbik elkutyapártosodott a nagy néppártosodásban. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére