Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lassan elfogynak az emeszpések

888.hu

2016.07.27. 15:38

Rohamosan zsugorodik az MSZP tagsága, öt év alatt tízezernél több párttagot veszíthetett, tagdíjakból már a DK is többet szedett be - írja a mai Népszabadság.

A cikk kiemeli, hogy a kormánypártnak megközelítőleg annyi tagja van, mint a Jobbiktól a Liberálisokig terjedő ellenzéknek együttesen. 

A lap megjegyzi, hogy saját becslésük alapján 45 ezer ellenzéki párttag van jelenleg Magyarországon, és közülük sem mind aktív.

A Jobbik állítása szerint 17 927 tagja van, ez ötezerrel több mint öt évvel ezelőtt.  Az MSZP nem árulta el a taglétszámát, de a Népszabadság becslése szerint körülbelül 15 ezren lehetnek. Úgy tűnik tehát, hogy a Jobbik megelőzte a szocialistákat.

Az MSZP keményen megsarcolja a tagjait, tagdíjakból ötször-hatszor annyi bevételre tesz szert mint a Jobbik. Tavaly 22,3 milliót gyűjtött az MSZP, míg a Jobbik csak 4,2-t.

Gyurcsány sarcolja leginkább a párttagságot, bár a DK hívők jelentős számbeli kisebbségben vannak, a tagdíjbevétele meghaladja a szocialista pártét. Gyurcsányék 2015-ben 25,8 milliót szedtek be a 10 876 tagjuktól. Ez azért van, mert a DK-tagság nem kevés pénzbe kerül, a tagdíj havonta ezer forint.

A PM tagsága alig éri el a 300 (háromszáz) főt, ők szintén havi ezer forinttal járulnak hozzá a demokráciaépítéshez. Az Együttnek 729 tagja van, akik havi ötszáz forintot fizetnek. Az LMP-nek 1756 tagja van, akik szintén 500 forintot adnak a pártnak.

A Magyar Liberális Párt nem válaszolt a Népszabadság kérdéseire, de tavaly 152 ezer forintot gyűjtöttek tagdíjakból, ez körülbelül kéttucatnyi embert jelenthet. 

(Népszabadság) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére