Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lakásvásárlásra fordítják a babaváró támogatást

888.hu

2020.02.23. 11:12

Elsősorban lakásvásárlásnál használják fel a családok a babaváró kölcsönt – mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Emlékeztetett: a harmadik gyermek megszületése után a babaváró kölcsön teljesen támogatássá válik.

Kutassy ismertetése szerint a legnagyobb kiadás a saját otthon megteremtése, a babaváró kölcsönt az igénylők általában összekapcsolják a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatásaival. Kiemelte ugyanakkor, hogy a babaváró kölcsön szabad felhasználású, sok nagycsaládos veszi igénybe autóvásárlásnál is.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított koraszülött osztályának átadásán korábban arról beszélt, hogy a babaváró támogatást igénylők száma már meghaladta a 70 ezret.

A NOE elnökhelyettese elmondta, hogy a nagycsaládosok támogatott autóvásárlási programja a vártnál is sikeresebb. Előzetesen a szakértők mintegy 10 ezer igénylésre számítottak két éven belül, de már most 20 ezer fölött van az igénylők száma, a nagy érdeklődés miatt pedig vannak kisebb csúszások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére