Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kvótaper: elutasította a magyar és a szlovák keresetet az Európai Bíróság

Bertha László

2017.09.06. 09:57

Elutasította az Európai Bíróság a migránsok tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet - ismertette szerdai ítéletét a luxembourgi székhelyû bírói testület.

A bíróság teljes egészében elutasítja a Szlovákia és Magyarország által előterjesztett kereseteket"

– írták a tizenöt fős nagytanács által meghozott ítéletet részletező közleményben, hozzátéve, hogy a kvóták „hatékonyan és arányosan” járulnak hozzá Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez, ezért alkalmasak a kitűzött célok elérésére.

Ennek ellenére a tények azt mutatják, hogy a kvótarendszer teljes bukás, hiszen azt Máltán kívül egyetlen uniós ország sem teljesítette maradéktalanul.

2015. szeptember 22-én az Európai Unió Tanácsa (ET) határozatában úgy döntött, hogy a migrációs nyomás által leginkább sújtott országoktól a többi tagállamnak kötelező lesz átvállalni két éven belül több százezer migránst. Bár a határozatot Szlovákia, Magyarország, Csehország és Románia nem szavazta meg, a döntés mégis megszületett – köszönhetően a minősített többségnek.

A határozat ellen elsőként Szlovákia nyújtott be keresetet az Európai Bíróságon (EB), ehhez csatlakozott egy nappal később Magyarország is.

Politikai döntés született

Az Európai Bíróság várható döntése kapcsán Rogán Antal korábban úgy fogalmazott, hogy nincs nagy elvárása a kvótaper kapcsán, mivel az Európai Bíróság nem jogi, hanem politikai döntést fog hozni. Így is lett.

A bírósági döntés is mutatja, Brüsszel végleg megadta magát Soros Györgynek. Ám az igazi csata csak most kezdődik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére