Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Külpiaci Növekedési Támogatási Programot indít a kormány

888.hu

2021.07.18. 12:10

A magyar gazdaság teljesítményét, sikerességét az elmúlt években alapvetően befolyásolta, hogy nagyon sok – színvonalas munkahelyet biztosító – nemzetközi nagyvállalati beruházás érkezett Magyarországra – írja Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

A folyamatosan megdőlő beruházási rekordokkal párhuzamosan azonban létrejöttek és megerősödtek azok a nagy magyar vállalatok is, amelyek a külpiacokon is sikeresek tudnak lenni. Az ő esetükben már sokszor előfordul, hogy csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedéseiket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket, például gyárat építenek. Az ő külföldi terjeszkedésük aztán lehetővé teszi, hogy a külpiacokon megszerzett profitjukat hazautalják, ezzel a magyar gazdaságot erősítsék – olvasható a külügyminiszter vasárnapi bejegyzésében, a bejegyzésből az is kiderül, hogy a Gazdasági Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatára a kormány ezért úgy döntött, hogy Külpiaci Növekedési Támogatási Programot indít, melynek keretében olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást, melyek külföldön terjeszkednek: céget hoznak létre, gyárat építenek. Erre a célra idén 10 milliárd forint áll rendelkezésre.

A támogatás a beruházási összegnek maximum a felét érheti el, de nem lehet több 4 milliárd forintnál, és az a cég kaphatja meg, amely vállalja, hogy magyarországi árbevétele a külföldi terjeszkedésből adódóan legalább annyival növekszik, mint amennyi támogatást kap a programból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére