Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kudarcba fulladhat a szivárványkoalíció előválasztási folyamata

888.hu

2021.03.22. 16:00

Az idő előrehaladtával csak tovább élesednek a belső konfliktusok a „nagy ellenzéki összefogásban”.

 

Az egységet hangoztató ellenzéket továbbra is számos ellentét szabdalja, a legnagyobb konfliktusokat a Momentum okozza – értesült a Mandiner.

Informátoruk szerint a Momentum valóban felrúgta a korábbi megegyezést, miszerint az egyes pártok csak a közös program közreadása után állnak elő konkrét javaslatokkal. A „felcsúti per” ötletétől és hasonló, a jogállamiságot zárójelbe tevő elképzelésektől még néhány Momentum-szimpatizánsnak is felállt a szőr a hátán, s a szövetségesek sem nézték jó szemmel az esetleges kormányváltást követően civilekkel előkészített vádirat alapján induló koncepciós eljárás felvetését.

Szereptévesztésben vannak. Az elszámoltatás, illetve a kétharmaddal megválasztott állami tisztségviselők eltávolításának ügyéről sincs még közös nevezőn a hat fél. Munkacsoportok dolgoznak a részleteken, a végső szót a pártelnökök mondják majd ki”

– részletezi forrásuk a tervezett menetrendet.

A Momentum a különutassággal azt akarja demonstrálni, hogy más, mint a szocik meg Gyurcsány, de ezzel már elkésett.”

 

Azonban ez csak egy probléma a sok közül, a legnagyobb kihívást talán a közös miniszterelnök megtalálása jelentheti az ellenzék számára.

A közös miniszterelnök-jelölt személye kapcsán jelen állás szerint úgy látszik, hogy a háttérben a szocialistáknak nagyobb a befolyásuk. „Gyakorlatilag eldöntött tény, hogy Karácsony Gergely benevez a miniszterelnök-jelöltségre. Márpedig mivel kétfordulós lesz, jó eséllyel meg is nyeri az előválasztást. A felmérésekből erre lehet következtetni. Ha ugyanis Dobrev­–Karácsony-párbajra szűkül a választás, a főpolgármester bizonyosan felülkerekedik, ami nagy kudarc lenne a DK-nak. Gyurcsányéknak ez alighanem most komoly dilemmát jelent” – magyarázza a lapnak egy befolyásos MSZP-s politikus.

Előfordulhat, hogy kudarcba fullad az egész előválasztási folyamat”

Ezzel a Demokratikus Koalíciónál is tisztában vannak. Nem véletlenül halogatják a döntést – írják.

A Mandiner forrásai szerint a párton belül egyre többen próbálják lebeszélni Gyurcsány Ferenc feleségét az indulásról, ám állítólag az EP-képviselő egyelőre hajthatatlan, mindenképp ringbe szállna.

A DK-soknak azonban Karácsony indulása nem tetszik.

A Párbeszéd társelnöke ugyanis állítólag korábban kijelentette, hogy nem tervezi a miniszterelnök-jelöltséget, mások szerint viszont a kezdetektől „ugródeszkának tekintette Budapest vezetését”. A Mandiner által a háttérben megismert vélemények szerint akkora a Karácsonnyal szembeni ellenszenv a baloldal MSZP-n és Párbeszéden kívüli részénél, hogy az még komoly csörtéket vetít előre ezen a téren.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére